Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Nije se odrekao Rusije: Novi DSS i Zavetnici osudili američke sankcije Vulinu

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vulin na obeležavanju Dana policije i MUP-a Srbije
Aleksandar Vulin na obeležavanju Dana policije i MUP-a Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2023
Pratite nas
Nažalost svih nas, Amerika se mnogo više rukovodi sopstvenim interesima i politikom sile, nego načelima i principima, te bilo kakav kritika koja dolazi od njih ili sankcije, pre se mogu shvatiti kao pohvala za obavljeni rad, nego zaista uzeti kao nešto ozbiljno.
Ovo za Sputnjik, povodom uvođenja američkih sankcija šefu srpske Bezbednosno-informativne agencije (BIA), bivšem ministru policije Aleksandru Vulinu, kaže poslanik Nove Demokratske Stranke Srbije u Narodnoj Skupštini Miloš Jovanović:
„Potpuno nezavisno od gospodina Vulina, američka kritika ili sankcije prema bilo kome imale bi mnogo veću težinu i značaj kada bi ta ista Amerika primenjivala iste aršine u raznim delovima sveta. Kada toliko govore o potrebi poštovanja međunarodnog prava, zašto to isto nisu radili 1999. godine, kada je izvršena agresija na našu zemlji i 2003. godine, kada su napali Irak. Ili čak danas kada bi trebalo, i to je njihova obaveza po Rezoluciji 1244, da NATO obezbedi povratak određenom broju naših snaga bezbednosti, vojske i policije na Kosovo i Metohiju“, kaže nam Jovanović.
On dodaje da bi kritika ili sankcije imali težinu i verodostojnost kada bi se sve države, a u ovom slučaju Sjedinjene Američke Države, principijelno i načelno ponašale.
„Kada bi, recimo, posle tolikog glasnog govora svih ovih meseci oko potrebe poštovanja teritorijalne celovitosti Ukrajine, to isto primenjivali i na našu državu, Republiku Srbiju“, zaključuje Jovanović.
Nikola Dragićević, zamenik šefa poslaničke grupe Zavetnici kaže da odluka SAD da na listu sankcionisanih osoba stave i direktora BIA Aleksandra Vulina, pod obrazloženjem da je "umešan u trgovinu oružjem i narkoticima", pokazuje da svako onaj ko ne prihvata globalističku agendu američke duboke države i krupnog kapitala koji stoji iza nje, mora biti na određeni način degradiran i prokazan.
"Suština problema je činjenica da se Aleksandar Vulin, kako god mi vrednovali njegov politički rad, nije odrekao prijateljskih odnosa sa Ruskom Federacijom kao i da nije prihvatio obaveze koje SAD pokušavaju da u ovom momentu nametnu i implementiraju u onim državama u kojima su upravo one uspostavile maligni uticaj koji danas spočitavaju drugima. Na kraju krajeva, jedino predstavnici SAD daju sebi za pravo da širom sveta donose zakone, uredbe i odluke koje se tiču života i ekonomskih prilika država domaćina", kaže Dragićević.
Sjedinjene Američke Države uvele su sankcije šefu srpske Bezbednosno-informativne agencije (BIA), bivšem ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu, saopštilo je Ministarstvo finansija SAD.
Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2023
SRBIJA
Amerika uvela sankcije Aleksandru Vulinu, direktoru BIA
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala