- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Nebenzja: Prekogranični mehanizam pomoći Siriji se može okončati, ako se ne usvoji rezolucija Rusije

© Sputnik / Nэnsi Siselь / Uđi u bazu fotografijaStalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja
Stalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2023
Pratite nas
Zapadu je potrebno produženje prekograničnog mehanizma za isporuku humanitarne pomoći Siriji samo radi podrške teroristima koji se nalaze u Idlibu, izjavio je na sednici SB UN stalni predstavnik Rusije Vasilij Nebenzja, govoreći na sastanku oragnizacije nakon glasanja o zapadnoj verziji rezolucije o proširenju mehanizma za pružanje pomoći Siriji.
On je istakao da će Rusija podržati samo svoju verziju produžetka mehanizma prekogranične pomoći Siriji, kao i da je tehničko produženje nemoguće.

„Moguće je izaći iz ćorsokaka i spasiti situaciju, ali samo podrškom našeg projekta koji je iznet na glasanje nakon švajcarskog i sadrži praktične mere za korekciju mehanizma prekogranične pomoći. Istovremeno, želim odmah javno da upozorim da, ukoliko naš projekat ne bude podržan, mehanizam se može okončati. U ovim okolnostima nećemo pristati na tehničko produženje na bilo koji period“, rekao je on.

Rusija je prethodno stavila veto u Savetu bezbednosti UN na predlog rezolucije Švajcarske i Brazila kojim se predlaže produženje mehanizma prekogranične isporuke humanitarne pomoći Siriji preko turske teritorije na devet meseci.
Savet bezbednosti UN glasao je protiv ruskog predloga, koji je podrazumevao produženje mehanizma na šest meseci, a takođe sadržao brojne mere za unapređenje mehanizma pružanja pomoći preko kontakt-linije.
Pripadnici DAEŠ-a - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2023
RUSIJA
Ruska obaveštajna služba: Amerika planira da naoruža ekstremiste za nove sukobe u Siriji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala