- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

„Ne dolivajte ulje na vatru“: Kina Americi o isporuci kasetne municije

© AP Photo / Andy WongAmerička i kineska zastava
Američka i kineska zastava - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2023
Pratite nas
Isporuka američke kasetne municije Ukrajini može da dovede do humanitarnih problema, SAD ne bi trebalo da dolivaju ulje na vatru i pogoršavaju ukrajinsku krizu, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Kine Mao Nin.

„Mnoge zemlje su se izjasnile protiv toga, jer neodgovorne isporuke kasetne municije mogu lako da dovedu do humanitarnih problema. Humanitarne probleme i pitanja vojne bezbednosti treba rešavati uravnoteženo, a prema predaji kasetne municije se treba odnositi uzdržano“, rekla je ona.

Istakla je da je Kina uvek smatrala da su pregovori jedini način za rešavanje krize.
„Ne bi trebalo da dolivaju ulje na vatru, pogoršavaju situaciju i dovode do komplikacija u ukrajinskoj krizi“, zaključila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Kine.
Sjedinjene Američke Države će isporučiti Ukrajini kasetnu municiju, saopštio je 7. jula savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan. Ona je zabranjena međunarodnom konvencijom koju su ratifikovale 123 zemlje, ne uključuju SAD i Ukrajinu. Prema podacima ruske vojske, Oružane snage Ukrajine su već koristile kasetnu municiju prilikom granatiranja Donbasa.
Prema rečima portparola Ministarstva odbrane Rusije Igora Konašenkova, to govori o tome da je zadatak ukrajinskih vojnika ubistvo maksimalnog broja civila.
Ministarstvo inostranih poslova Ruske Federacije - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2023
RUSIJA
Moskva o kasetnoj municiji: Amerika će biti kriva za smrt civila u Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala