- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jović i Petrušev opet dobri, debitovao i Tristan Vukčević

© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarkaš Partizana Tristan Vukčević
Košarkaš Partizana Tristan Vukčević - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2023
Pratite nas
Srpski košarkaš Nikola Jović odigrao je sasvim dobar meč u okviru Letnje lige u dresu Majamija protiv Bostona. Pored njega, noćas su zapaženi bili i Filip Petrušev iz Fildelfije, kao i Tristan Vukčević, nada Vašingtona.
Jović je u pobedi Hita od 99:88 ubacio 14 poena i pored toga imao je šest skokova i tri asistencije. Lepa reklama, posebno jer se njegovo ime sve češće spominje u kontekstu potencijalnog trejda.
Mladi srpski košarkaš se spominje kao jedan od mogućih igrača koje bi Majami mogao da iskoristi u potencijalnom trejdu za Demijana Lilarda. As Portlanda, navodno, želi da ide u Majami, ali pitanje je da li tim sa Floride može da zadovolji Portland...
Američki mediji su i istakli da su ljudi iz Majamija prvenstveno želeli da vide na delu Jovića, kao i Orlanda Robinsona. Ovaj drugi je bio još uspešniji sa 36 poena i 11 skokova.
Jović je ponovo napadao agresivno otvoren prostor posle driblinga, a američki mediji ga hvale da je bio veoma nesebičan, da je tražio saigrače i stavljao ih u najbolju poziciju, čak i kada je sam mogao da poentira.
Ističe se da je agresivnost Joviću donela i dosta faulova, pa je sa linije za slobodna bacanja šutirao osam od devet. U svakom slučaju, mladi košarkaš nastavlja sa zapaženim partijama i pokazuje raskošan talenat.
U ostalim mečevima, Filadelfija je sa 110:101 savladala Njujork, a srpski košarkaš Filip Petrušev bio je dvocifren sa 13 poena i 5 skokova. Njegov saigrač Springer bio je najbolji sa 23 koša, dok je utimu Niksa Dakuan Džefris ubacio 20 poena.
Vašington je sa 91:83 izgubio od Indijane, a debitant Tristan Vukčević je u redovima poraženog tima imao 9 poena i 6 skokova za 22 minuta. Džoni Dejvis sa 17 predvodio je tim iz prestonice do trijumfa.
Viktor Vembanjama - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2023
SPORT
Debi za zaborav prvog pika u Americi – Vembanjami šut „ostao u Francuskoj“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala