- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Debi za zaborav prvog pika u Americi – Vembanjami šut „ostao u Francuskoj“ /video/

© AP Photo / John LocherViktor Vembanjama
Viktor Vembanjama - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2023
Pratite nas
Košarkaško čudo i prvi pik na nedavnom NBA draftu Viktor Vembanjama predstavio se Americi u meču Letnje lige između San Antonija i Šarlota. Gorostasni Francuz neće po dobrom pamtiti debi, pošto je šutirao 2/13 iz igre, a pojedini šutevi nisu dirali ni obruč, ni tablu.
Takav razvoj događaja uslovio je da momak od kog se očekuje da bude superzvezda NBA lige, jer ga je San Antonio nedavno izabrao kao prvog pika na NBA draftu, postao je predmet podsmeha na društvenim mrežama zbog loše partije.
Sparsi su slavili protiv Hornetsa rezultatom 76:68, Viktor Vembanjama ubacio je devet poena, imao je osam skokova i tri asistencije za 27 minuta provedenih na u igri na parketu u Las Vegasu.
Trema je ponovo „pojela“ bivšeg člana francuskog Metropolitana koji je i na promociji promašio apsolutno sve šuteve, s distance i za tri poena, da bi na kraju agoniju prekratio zakucavanjem, za aplauze prisutnih koji su bili u čudu.
Ta trema je ponovo bila prisutna na njegovom debiju u Americi. Ponovo su šutevi bili očajni, kratki, neprecizni, što je potpuno suprotno od onog na šta je Vembanjama navikao košarkašku javnost.
U Francuskoj je s lakoćom rešavao najteže situacije, mogao je sam protiv svih, a sada pojedini komentari na društvenim mrežama glase da mu je „šut ostao u Americi“, kao i da je potpuno izgubio samopouzdanje.
„Nisam znao šta da radim na terenu, ali ću naučiti“, kratko je poručio Francuz posle debija za zaborav.
Vembanjama je jedino bio nepogrešiv sa linije penala, što potvrđuje stoprocentan učinak 4/4.
Ni u odbrani se nije proslavio 226 centimetara visoki centar San Antonija, koji je poznat kao fantastičan bloker. U prvom meču Letnje NBA lige završio je na parketu posle driblinga Brendona Milera koji ga je „izlomio“, pre nego što je kasnije fauliran.
I Kai Džons iz Šarlota mu je poželeo „dobrodošlicu“, jednim zakucavanjem preko njega.
Suma sumarum, Viktor Vembanjama imao je debi za zaborav i moraće mnogo bolje da se pripremi za naredni meč „mamuza“ u Letnjoj ligi.
Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Košarkaš Crvene zvezde Filip Petrušev - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2023
SPORT
Filip je ponovo imao zapaženu ulogu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala