- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Inovacije u NBA – šansa za Jokića da uzme novi trofej već u decembru

© AP Photo / David Zalubowski)Nikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2023
Pratite nas
NBA je donela odluku da osnuje novi turnir, nešto po uzoru na Kup takmičenje, pa će to biti prilika za aktuelne prvaka lige - Nikolu Jokića i Denver, da prigrle još jedan trofej.
Pehar će prvi put biti dodeljen 9. decembra kada će biti proglašen pobednik novoformiranog turnira u kojem će učestvovati 30 klubova, dok će svaki košarkaškog pobedničkog tima biti nagrađen sa po 500.000 dolara.
Kup će biti koncipiran u dva dela. Prvo će se igrati grupna faza u kojoj će učestvovati svi timovi, da bi posle toga usledila eliminacija, nakon što broj timova bude smanjen na svega osam ekipa.
Turnir će startovati početkom novembra, dok će najboljih osam timova u decembru jurišati na istorijski trofej NBA Kupa. Planirano je da četvrtfinalni susreti budu održani 4. i 5. decembra u domaćim arenama timova, dok će polufinalni dvoboji biti 7. decembra. Finalni meč biće odigran u Areni u Las Vegasu.
Što se formata novog NBA takmičenja tiče, on je projektovan po uzoru na fudbalske modele turnira i svi se nadaju da će NBA Kup dobiti na značaju u budućnosti.
„Uvereni smo da je ovo jedinstvena šansa da kreiramo drugo prvenstvo, da stvorimo tradiciju koja će biti građena za timove i igrače. Nešto što timovi mogu da jure na samom startu sezone i nešto što će slaviti i navijači. Kada se u budućnosti budemo osvrtali na karijere i dostignuća igrača, moži ćemo da uključimo njihove rezultate u turniru tokom sezone, zajedno sa svim ostalim priznanjima koje NBA igrača budu ostvarili. Iskreno se nadamo da će to postati stub naše sezone i da će unaprediti vrednost NBA lige“, poručio je izvršni potpredsednik NBA za strategiju košarke i analitiku Evan Vaš.
Već su formirane i grupe, pa je je poznato da će se Denver Nagetsi i Nikola Jokić naći u Grupi B na Zapadu, gde se takmiče još Los Anđeles Klipersi, Dalas Maveriksi, Nju Orleans Pelikansi i Hjuston Rokitsi.
Grupa A Zapad: Memfis, Finiks, L.A. Lejkers, Juta, Portland.
Grupa C Zapad: Sakramento, Golden Stejt, Minesota, Oklahoma, San Antonio.
Kada je u pitanju Istočna konferencija i grupe za NBA kup, u Grupi A nalaze se:
Filadelfija, Klivlend, Atlanta, Indijana, Detroit.
Grupa B: Milvoki, Njujork, Vašington, Hornets.
Grupa C: Boston, Njujork, Toronto, Čikago, Orlando.
Greg Popovič - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2023
SPORT
„Ludi Srbin“ i penzija – odluka je pala
Košarkaš Partizana Tristan Vukčević - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2023
SPORT
Jović i Petrušev opet dobri, debitovao i Tristan Vukčević
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala