- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpska bajka je okončana, ali ruska i dalje traje na Vimbldonu – i iritira Britance

© AP Photo / Manu FernandezMira Andrejeva
Mira Andrejeva - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2023
Pratite nas
Rusko čudo od deteta, 16-godišnja Mira Andrejeva, uspela je preko sunarodnice Anastasije Potapove da se plasira u osminu finala Vimbldona, nakon što je bez većih problema, slavila u dva seta – 6:2, 7:5.
Eliminacija Natalije Stevanović razočarala je sve koji su zdušno navijali za harizmatičnu i simpatičnu Nišlijku, koja je živela san na Vimbldonu, sve do duela sa Čehinjom Petrom Kvitom u 3. kolu Vimbldona.
Srpska bajka je gotova, ali ruska i dalje traje, a za to se postarala 16-godišnja Mira Andrejeva, koja je nastavila „seču favorita“ u Londonu. Baš kao i Natalija, mlađa od sestara Andrejev, Mira je kroz kvalifikacije uspela da se domogne plasmana u glavni žreb.
A, onda je tamo počela da deli lekcije, baš kao i Natalija. Srpkinja je nanizala ukupno pet pobeda, pre nego što je morala da položi reket i pruži ruku na mreži favorizovanoj Kvitovoj, dok je rusko čudo otišlo, bar za sada, korak dalje.
Mira Andrejeva prvo je nanizala tri trijumfa u kvalifikacijama, prkoseći Britancima koji joj nisu dali specijalnu pozivnicu, već su prednost dali domaćim teniserkama, Džodi Burdž i Heder Votson, koje su ekspresno ispale, da bi u prvom kolu srušila Kineskinju Ksij Jang, koja je 65. igračica sveta, dok je Ruskinja 102.
Posle toga je na red stigla 11. na VTA listi, Barbora Krejčikova, koja je bila apsolutni favorit u duelu sa tinejdžerkom, koja ne preza ni od koga, i niže trijumfe, iritirajući po svoj prilici Britance.
Uspela je Mira da reši prvi set rezultatom 6:3 posle borbe koja je trajala 39 minuta, da bi u nastavku susreta došla do 4:0, posle čega je Krejčikova bila primorana da preda meč zbog povrede.
Posle takvog skapla, teško da je bilo ko pomislio da će se devojčica rođena u Krasnojarsku 2007. godine zaustaviti. „Oči u oči“ sa šest godina starijom i daleko iskusnijom sunarodnicom Potapovom koja je 23. reket planete, a onda i novo slavlje.
Stiče se utisak - rutinski!
Dva seta, od kojih je uvodni bio 6:2, drugi 7:5, bili su dovoljni Miri Andrejevoj da još jednom pokaže Englezima da su žestoko pogrešili što joj odmah nisu dali vajld-kard, već su je samo motivisali da im pokaže koliki je talenat i predstavlja svetlu budćnost ruskog i svetskog tenisa.
U ruskom derbiju posebno je bilo impresivno kako se Mira vratila od zaostatka rezultatom 4:2 u drugom setu, da bi na kraju posle tri osvojena veza gema, na kraju stigla do brejka i uspela da se plasira u osminu finala trećem grend slema u sezoni.
Andrejeva, koja je nedavno, baš pred Vimbldon, poručila da izuzetno ceni Novaka Đokovića i da joj je jedan od idola, ali da ima cilj da tokom karijere osvoji 25 Grend slem trofeja, u narednom kolu će igrati protiv Amerikanke Medison Kiz, koja je 18. na VTA rang listi.
Ali, kao da to uostalom i zanima rusko čudo od deteta koje deli lekcije favoritima na terenima „Ol Ingland klaba“.
Hubert Hurkač - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2023
SPORT
Poljak ne ide s belom zastavicom pred Novaka, ali je iskreno poručio: „Najveći ikada“
Natalija Stevanović - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2023
SPORT
Natalija u suzama posle eliminacije: „Da vratimo kredite i da prodišemo malo“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala