- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Preporođeni Italijan šalje kući favorite – neka se spremi Alkaras

© AP Photo / Alberto PezzaliMateo Beretini
Mateo Beretini - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2023
Pratite nas
Jedna od najlepših priča sa dosadašnjeg Vimbldona je veliki povratak Matea Beretinija. Italijan sjajnog udarca je jedan od najmoćnijih igrača na travi kada je zdrav i u formi, ali je tokom 2023. bio daleko od toga.
Povreda abdomena uništila mu je sezonu, a posle poraza u prvom kolu Australijan opena, 27-godišnji teniser se dosta mučio u pokušaju da se vrati na teren. Čak je otkrio i da nekoliko dana uoči Vimbldona nije znao da li će moći da igra.
Nekadašnji šesti teniser sveta stigao je do osmine finala u Lonodnu, a na tom putu poslao je kući dvojicu tenisera iz top 20 u vezanim rundama.

Vimbldon mu leži

Svi koji prate tenis znaju da su šanse bile 50-50 da se Mateo Beretini pojavi na ovogodišnjem Vimbldonu, posebno imajući u vidu povlačenje sa turnira u Kvinsu nekoliko dana ranije.
Govoreći za medije posle ubedljive pobede nad Sašom Zverevim u tri seta u subotu popodne, Italijan je otkrio koliko je bio blizu odluke da preskoči Grend slem.
„Nisam bio siguran da li ću igrati. Doleteo sam ovde i pomislio da će mi možda atmosfera goditi, iako nisam bio totalno siguran u to. Nije da nisam želeo, ali da biste igrali ovakav turnir morate da budete spremni fizički, emocinalno i mentalno“, ocenio je Beretini.
„Nije dovoljna samo dobra volja. Ali moram da istaknem da sam odradio dobar posao sa mojim timom. Naporno smo trenirali, dozvolili su mi da sam donesem odluku. Nekoliko dana ranije osećao sam da nisam spreman. Ali, onda sam se setio da sam propustio previše turnira i da ne mogu da napustim London bez borbe. To sam rekao sebi“, dodao je Mateo.

Nema šta da izgubi protiv Alkarasa

Matea Beretinija očekuje jedan od najtežih izazova u tenisu - duel sa razigranim Karlosom Alkarasom. Italijan nema šta da izgubi u tom duelu i izgleda da mu se ta pozicija sviđa.
„To je ono što svaki teniser priželjkuje. Da igra protiv najboljeg na svetu. Igranje protiv Alkarasa je uvek zadovoljstvo, borba, velika borba. Sećam se nastupa u Australiji protiv njega u pet setova. Uvek smo davali maksimum. On je svetski broj jedan, najbolji je na svetu i biće veliki izazov za mene. Ali srećan sam zbog prilike da igram sa njim“, istakao je Beretini.
„Sećam se da sam ga gledao na Rolan Garosu na televiziji. Sada ću igrati protiv njega i zadovoljan sam zbog toga. Mislim da će mi ovaj trenutak pomoći da pronađem dodatnu energiju o kojoj sam pričao“, zaključio je Mateo.
Aleksandar Zverev je posle poraza od Italijana izjavio da bi Beretini lako mogao do titule na ovogodišnjem Vimbldonu ako budenastavio da igra ovako.
Možda baš uloga autsajdera najbolje leži 27-godišnjem teniseru i baš je ono što je potrebno Mateu da šokira Alkarasa u ponedeljak.
Hubert Hurkač - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2023
SPORT
Poljak ne ide s belom zastavicom pred Novaka, ali je iskreno poručio: „Najveći ikada“
Alehandro Davidovič Fokina - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2023
SPORT
Španac izveo najgluplji potez na Vimbldonu – „Ne mogu da objasnim...“
Natalija Stevanović - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2023
SPORT
Natalija u suzama posle eliminacije: „Da vratimo kredite i da prodišemo malo“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala