- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bivši američki obaveštajac o slanju kasetne municije Ukrajini: Bajden će doživeti pi-ar košmar

© AP Photo / Evan VucciPredsednik SAD Džo Bajden ide hodnikom do svoje kabine u vozu nakon iznenadne posete ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom
Predsednik SAD Džo Bajden ide hodnikom do svoje kabine u vozu nakon iznenadne posete ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2023
Pratite nas
Odluka Sjedinjenih Američkih Država da Ukrajini pošalje kasetnu municiju može za američkog predsednika Džozefa Bajdena da bude „pravi pi-ar košmar“, izjavio je bivši američki vojni obaveštajac Skot Riter.
Prema njegovim rečima, Vašington planira da Kijevu pošalje staru municiju, koja s obzirom na to da joj je istekao rok trajanja, možda neće eksplodirati i nije pogodna za upotrebu na liniji fronta.
„Reč je o municiji koja je proizvedena 1987. godine. Kao i obično, Ukrajini ne daju najbolje oružje, već zastarelo sa isteklim rokom proizvodnje“, rekao je Riter.
Dodao je da su u Pentagonu svesni da će se ovi projektili pokazati kao neefikasni na frontu u okolnostima u kojima se nalaze Oružane snage Ukrajine.
Kao rezultat isporuke naoružanja koje je zabranjeno međunarodnom konvencijom i tragičnim posledicama upotrebe kasetnih bombi, Bajdenovoj reputaciji može da se nanese ozbiljna šteta, zaključuje bivši američki vojni obaveštajac.
Sjedinjene Američke Države će isporučiti Ukrajini kasetnu municiju, saopštio je juče savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan. Ona je zabranjena međunarodnom konvencijom koju su ratifikovale 123 zemlje, ne uključuju SAD i Ukrajinu. Prema podacima ruske vojske, Oružane snage Ukrajine su već koristile kasetnu municiju prilikom granatiranja Donbasa.
Prema rečima portparola Ministarstva odbrane Rusije Igora Konašenkova, to govori o tome da je zadatak ukrajinskih vojnika ubistvo maksimalnog broja civila.
Ministarstvo inostranih poslova Ruske Federacije - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2023
RUSIJA
Moskva o kasetnoj municiji: Amerika će biti kriva za smrt civila u Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala