- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rubljov krvario, pa se osvetio Kazahstancu – Safijulin jači od Šapovalova

© AP Photo / Kirsty WigglesworthAndrej Rubljov
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2023
Pratite nas
Ruski teniser Andrej Rubljov izborio je plasman u četvrtfinale Vimbldona, pošto je posle velike borbe i pet setova eliminisao Kazahstanca ruskog porekla Aleksandra Bublika - 7:5, 6:3, 6:7, 6:7, 6:4. Sedmi reket sveta koji je krvario početkom prvog seta na Centralnom terenu, osvetio se Bubliku za nedavni poraz u finalu Halea.
U četvrtfinale se plasirao i Roman Safijulin, koji je posle preokreta bio jači od Denisa Šapovalova, rezultatom 3:6, 6:3, 6:1, 6:3.
Kada je u pitanju Andrej Rubljov, naredni protivnik zahuktalom Rusu koji igra sjajnu sezonu, biće pobednik dueal Novak Đoković - Hubert Hurkač, koji se takođe igra na Centralnom terenu, i neće početi pre 19 časova i 45 minuta.
Andrej Rubljov nadmašio je svoj dosadašnji najbolji rezultat u Londonu, s obzirom na to da je 2021. godine dogurao do osmine finala, a sada je preko „bivšeg Rusa“ Bublika uspeo da se domogne osam najboljih na Vimbldonu.
Sredinom prvog seta Rusu je napuko nokat od snažnog servisa Bublika. Bio je primoran da zatraži medicinski tajmaut pri vođstvu 4:3 i 30:15, pa je susret nastavljen nakon što mu je prst zavijen.
Lakša povreda nije sprečila Rubljova da osvoji prvi set u kom se u sedmog gemu susreo s brejk loptom, ali je uspeo da odbije napad Bublika i da povede 4:3. Veliku borbu vodili su Andrej i Aleksandar, da bi ruski teniser u 12. gemu uspeo da "ukrade servis" rivalu i tako finišira uvodni set.
Upravo je jedan brejk i u drugom setu odlučio pobednika istog, a za to se postarao ponovo favorizovani Rubljov, koji je poveo 4:2 na servis Bublika i na kraju je rezultat bio 6:3.
Nije se predavao Rus koji je izabrao da igra pod zastavom Kazahstana, što potvrđuje velika borba i sebično čuvanje servisa dvojice tenisera u trećem setu, gde se stiglo do tajbrejka.
Tur de Frans - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2023
SPORT
Vrhunska etapa Tur de Fransa – Pogačar nadjačao Vinjegora na čuvenom usponu
Više znanja, koncentracije i sreće imao je Bublik, iako je prethodno dozvolio Rubljovu da se vrati s ivice ambisa. Imao je Bublik tri set lopte, vodio je 6:3, ali se Rus vratio i stigao do izjednačenja. Ipak, naredna dva poena pripala su Kazahstancu koji je slavio u tajbrejku 8:6 i odveo je meč u četvrti set.
Tek tamo je viđena prava drama i žestoka borba dvojice fantastičnih tenisera. Igrao se gem za gem, da bi Rubljov pri rezultatu 5:4 stigao do dve meč lopte na servis Bublika. Nije se dao Aleksandar, koji je nanizao tri poena i stigao do izjednačenja.
Ekspresno su ovojica uzela po gem na sopstveni servis, bez izgubljenog poena i ponovo se pristupilo tajbrejku u kom je ponovo bolje odigrao Bublik i slavio je 7:5.
Vrhunac drame u petom setu u kom ponovo nije bilo brejka, sve do sedmog gema, kada je Rubljov uspeo da se izbori za prvu brejk loptu i da je realizuje za vođstvo 4:3.
Usledila je potvrda brejka, a onda je svoj servis sačuvao Bublik. Ipak, Kazahastancu nije bilo spasa u desetom gemu, jer mu je Rubljov prepustio samo poen i plasirao se u četvrtfinale.
Tamo je nekoliko minuta pre njega stigao i Roman Safijulin, koji je kao 92. reket sveta uspeo da eliminiše favorizovanog Denisa Šapovalova posle velike borbe. Činilo se da će Kanađanin bez problema da se plasira među osam najboljih, pogotovo posle prvog seta koji je dobio rezultatom 6:3. Ali, u nastavku je usledila demonstracija sile i Safijulin je nanizao tri seta za 98 minuta i stigao je do četvrtfinala.
Mira Andrejeva - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2023
SPORT
Srpska bajka je okončana, ali ruska i dalje traje na Vimbldonu – i iritira Britance
Hubert Hurkač - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2023
SPORT
Poljak ne ide s belom zastavicom pred Novaka, ali je iskreno poručio: „Najveći ikada“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala