- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Saopštenje Uneska o eksploziji u Lavovu pristrasno

© Sputnik / Natalija Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaMinistarstvo inostranih poslova Rusije
Ministarstvo inostranih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2023
Pratite nas
Saopštenje Uneska o eksploziji u tampon zoni svetske baštine u Lavovu pokazuje pristrasnost i nedosledan pristup organizacije, izjavila je portparol Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Svojim mentorskim izjavama, koje računaju, pre svega, na zapadne prestonice, sekretarijat organizacije je još jednom demonstrirao pristrasan i nedosledan pristup, čija je osnovna karakteristična osobina da deli zemlje na 'dobre’ i „loše“, rekla je ona.

Istakla je da bez obzira na diplomatsko reagovanje Rusije nakon terorističkog napada na objekat svetske baštine „Moskovski Kremlj i Crveni trg“, nije dobijena reakcija generalnog direktora Unesko-a.
„Što se tiče ‘napada na tampon zonu u Lavovu’, prema informacijama Ministarstva odbrane Rusije nanet je koncentrisani udar na punktove privremene dislokacije ukrajinske vojske i stranih plaćenika“, naglasila je Zaharova.
Ranije je Unesko saopštio da je u tampon zoni svetske baštine u ukrajinskom gradu Lavov došlo do eksplozije, koju je ova organizacija okarakterisala kao „napad“. Organizacija, koja ne imenuje izvor, izjavila je da je eksplozija bila u istorijskoj zgradi koja se nalazi u tampon zoni svetske baštine „Lavov-ansambl istorijskog centra“.
Kijevsko-pečerska lavra - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2023
RUSIJA
Zaharova: Unesko pomaže da se kulturne vrednosti iz Ukrajine sakriju u drugim zemljama
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala