- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Šojgu proverio spremnost novoformiranih jedinica Južnog vojnog okruga

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaNačelnik ruskog Generalštaba Valerij Gerasimov i ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu
Načelnik ruskog Generalštaba Valerij Gerasimov i ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2023
Pratite nas
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu proverio je na poligonima Južnog vojnog okruga kako se pripremaju novoformirane jedinice, saopštila je pres služba ruskog vojnog resora.

„Ministar odbrane Rusije proverio je pripremu i sprovođenje vežbi umeća vožnje i granatiranja iz tenkova T-90 'Proriv'. Obuka posada tenkova se obavlja u savremenim interaktivnim kompleksima koji omogućavaju uvežbavanje svih elemenata borbene pripreme“, navodi se u saopštenju.

Vojnici su naveli da tehnika ima odlične karakteristike, da je precizna i da se lako koristi.
Kako su pojasnili u Ministarstvu, na poligonima se sprovode taktičko-specijalne praktične vežbe, medicinske, priprema vatre, vožnja borbene i specijalne tehnike, kao i vežbe vezista. Obuka će trajati 38 dana.
Komanda Južnog vojnog okruga je izvestila ruskog ministra da se celokupna obuka održava pod vođstvom oficira učesnika specijalne vojne operacije. Na poligonu se istovremeno obučavaju motorizovane, tenkovske i artiljerijske jedinice.
„Ministar odbrane je lično proverio pripremu vojnika za borbene akcije u različitim uslovima, uključujući i u uslove borbe u gradu“, navodi se u saopštenju.
Naglasili su da se celokupna obuka održava na novoj tehnici i u savremenoj opremi. Vojnici pucaju iz različitih vrsta oružja, vežbaju elemente zaštite od vatrenog uticaja i veštine kako bi uništili zapadno naoružanje.
Prema rečima načelnika Glavne uprave borbene pripreme oružanih snaga generala-pukovnika Ivana Buvaljceva, posebna pažnja se daje teoretskim vežbama koje imaju za cilj obuku u uništavanju vojne tehnike protivnika pomoću aktuelnih dokumenata koji su pripremljeni na osnovu iskustvao u specijalnoj vojnoj operaciji.
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Šojgu: Neprijatelj nije ostvario svoje ciljeve ni u jednom od pravaca
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala