- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ništa od Partizana: Slukasov „nož u leđa“ Olimpijakosu i osveta PAO posle 13 godina

© AFP 2023 / ANGELOS TZORTZINISKostas Slukas
Kostas Slukas - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2023
Pratite nas
Prekaljeni grčki as Kostas Slukas, koji je dovođen u vezu s Partizanom i Fenerbahčeom, rastao se sa Olimpijakosom i karijeru će, nastaviti u taboru ljutog rivala - Panatinaikosa. Šokantan epilog jedne od najvećih saga evropske košarke ovog leta.
„Tražena roba“ ovog leta je Kostas Slukas, koji je od završetka sezone ušao u pregovore sa crveno-belima iz Pireja, ali nakon serije sastanaka nisu uspevali da pronađu zajednički jezik. Kamen spoticanja nije bio finansijske prirode, već odnos sa trenerom Barcakasom koji je namenio Grku marginalnu ulogu, na šta on nije pristajao.
Potvrda za to ogleda se u samo jednom startu u Evroligi ove sezone na čak 34 meča. Prema informacijama grčke Gazete, Slukas je izazvao košarkaški zemljotres u Grčkoj, jer je dogovorio saradnju sa najvećih rivalom Olimpijakosa - Panatinaikosom.
Iako su u redu za potpis prekaljenog reprezentativnog plejmejkera stajali i crno-beli na čelu sa Željkom Obradovićem s kojim je Slukas imao uspešnu saradnju u Fenerbahčeu, kao i turski div Fenerbahče, od toga nema ništa, jer je pao dogovor s PAO.
„Atinski zeleni“ tako su se osvetili ljutom rivalu za „krađu“ ikone Vasilisa Spanulisa, koji je 2010. godine prešao u Olimpijakos iz Panatinaikosa.
Poznati su i finansijski detalji ugovora, prema kojima će 33-godišnji plejmejker rođen u Solunu zarađivati tri miliona po sezoni, odnosno devet miliona za trogodišnji ugovor.
Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Viktor Vembanjama - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2023
SPORT
Debi za zaborav prvog pika u Americi – Vembanjami šut „ostao u Francuskoj“ /video/
Košarkaš Crvene zvezde Filip Petrušev - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2023
SPORT
Filip je ponovo imao zapaženu ulogu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala