- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Pariz odgovorio Moskvi zašto šalje oružje Kijevu

CC0 / piksabej / Zastava Francuske
Zastava Francuske - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2023
Pratite nas
Francusko Ministarstvo inostranih poslova nazvalo je neosnovanim izjave portparola ruskog MIP-a Marije Zaharove da demonstranti u Francuskoj tokom masovnih protesta koriste oružje koje Zapad isporučuje Ukrajini.

„Nemam običaj da komentarišem neosnovane izjave gospođe Zaharove. U ovom slučaju, kao što znate, isporučujemo oružje Ukrajini kao podršku njenim legitimnim odbrambenim akcijama“, rekla je portparol francuskog Ministarstva An-Kler Ležandr tokom brifinga.

Ona je istakla da je Francuska ima „blisku saradnju sa saveznicima” i da će nastaviti da kijevskom režimu pružaju vojnu podršku „u cilju povećanja mogućnosti protivvazduhoplovne odbrane”.
Pored toga, Ležandr je naglasila da je prilikom razgovora šefa francuskog MIP-a Katrin Kolone i njenog ukrajnskog kolege Dmitrija Kulebe 3. juna razmotreno pružanje bezbednosnih garancija Kijevu, kao i saradnja sa trećim zemljama radi dugoročnog mira.
Prethodno, portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da demonstranti u Francuskoj koriste oružje koje Zapad isporučuje kijevskom režimu.
Zaharova je istakla da oružje i sredstva koje Zapad, NATO i sama Francuska izdvajaju za podršku neonacista i fašista na teritoriji Ukrajine, ne samo da se kao bumerang vraćaju na njihovu teritoriju, već pogađaju njihov sopstveni narod.
Neredi u Francuskoj počeli su nakon što je 27. juna poginuo 17-godišnji vozač pošto je odbio da ispuni zahteve policijske patrole na auto-putu u pariskom predgrađu Nanter. Policajac koji je iz službenog oružja pucao u tinejdžera alžirskog porekla je priveden.
Ruski višecevni bacači granata Grad - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
„Nova era”: Na Zapadu izvukli tri zaključka iz ukrajinskog sukoba
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala