- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

„Nova era”: Na Zapadu izvukli tri zaključka iz ukrajinskog sukoba

© UPSI MO RF / Uđi u bazu fotografijaRuski višecevni bacači granata "Grad"
Ruski višecevni bacači granata Grad - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2023
Pratite nas
Ukrajinski sukob postao je dokaz da je nastupila nova era visokotehnoloških ratova i omogućio da se izvuku tri zaključka o principima ratovanja decenijama unapred, objavilo je britansko izdanje „Ekonomist”.
List piše da se prvi zaključak sastoji u tome da borbe postaju transparentnije, sve teže je sakriti operativne informacije na frontu, a ishod borbe sve više će zavisiti od obaveštajnih podataka.
„Prioriteti će biti identifikovati neprijatelja, pre nego što on otkrije vas; zaslepiti njihove senzore, bilo da je reč o dronovima ili satelitima; uništiti njihova sredstva komunikacije na frontu pomoću sajber napada, elektronske borbe ili staromodnih eksplozivnih naprava”, navodi se u članku.
U materijalu se ističe da će vojske morati da osmisle nove načine ratovanja, oslanjajući se na mobilnost, razmeštanje, skrivanje i obmanu.
Drugi zaključak koji su izveli autori materijala ogleda se u tome da će čak i u eri upotrebe veštačke inteligencije sukobi, kao i pre, uključivati angažovanje velikog broja ličnog sastava.
Treći zaključak, prema autorima, sastoji se u tome da će granice veliki ratova biti sve manje jasne, a razlika između vojske, civila i komercijalnih kompanija tokom borbenih dejstava postajaće sve zamagljenija.
h - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2023
RUSIJA
Zelenski, pred samit NATO, svaljuje krivicu za svoje neuspehe na Zapad
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala