- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

„Gest očajnika“: Nova Bajdenova odluka vodi čovečanstvo u svetski rat

© Sputnik / Sergeй Mamontov / Uđi u bazu fotografijaVašington
Vašington - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2023
Pratite nas
Ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov smatra da isporuka Ukrajini kasetne municije približava čovečanstvo novom svetskom ratu.
"Sa zadivljujućom upornošću Vašington nastavlja da "diže ulog" u sukobu. I bez kasetne municije, niko nije sumnjao u dubinu umešanosti Sjedinjenih Država u sukob u Ukrajini. Međutim, sadašnji nivo američke provokacije je prešao sve granice i približio čovečanstvo novom svetskom ratu“, rekao je Antonov novinarima.
On je izrazio uverenje da „pumpanje“ Ukrajine zapadnim oružjem neće uticati na postizanje ciljeva specijalne vojne operacije.
„Kasetna municija je gest očaja. Takva mera govori da su SAD i njihovi sateliti nemoćni. Međutim, oni ne žele da priznaju sopstvene neuspehe i neuspeh pokušaja Oružanih snaga Ukrajine da pokrenu ofanzivu na ruske regione. Zato oni prave nove ludosti“, rekao je ambasador.
„Upadljiva je surovost i cinizam sa kojim je Vašington pristupio pitanju isporuke ubojnog oružja Kijevu. Administracija je potpuno ignorisala teze o nehumanosti takvog koraka koje su izneli stručnjaci, aktivisti za ljudska prava i zakonodavci. Zažmurila je na žrtve među civilnim stanovništvom. Sada, krivicom SAD, postoji dugoročni rizik da će neeksplodirana municija ubijati nevine civile“, dodao je Antonov.
Sotrudnik zavoda Spreewerk Luebben Mirko Kossac razbiraet gilьzы kassetnыh boepripasov, Germaniя - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
I zvanično: Vašington predaje Kijevu kasetnu municiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala