- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Zelenski: Kontraofanziva trebalo da počne ranije

© AP Photo / Efrem LukatskyPredsednik Ukrajine Vladimir Zelenski
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2023
Pratite nas
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je da se u kontaktima sa predstavnicima Sjedinjenih Američkih Država i evropskih zemalja zalagao da Ukrajina ranije krene u kontraofanzivu i pokušao da nabavi neophodno oružje za nju.
„Govorio sam im (SAD), kao i evropskim liderima, da bismo želeli da počnemo našu kontraofanzivu ranije i da nam je za to potrebno svo oružje i municija“, rekao je Zelenski u intervjuu za „Si-En-En“.
Prema njegovim rečima, on je upozoravao predstavnike SAD i evropskih država da će ukrajinske snage u slučaju kasnijeg početka kontraofanzive „napredovati mnogo sporije“.
„Želeo sam da se naša kontraofanziva desi mnogo ranije, jer su svi shvatali da će, ako se pokrene kasnije, veći deo naše teritorije biti miniran. Dajemo našem neprijatelju vreme i mogućnost da postavi još više mina i pripremi svoje odbrambene linije“, objasnio je Zelenski.
On je takođe ponovo tražio od SAD da mu se isporuče lovci F-16.
F-16 neće samo pomoći onima na bojnom polju da se kreću napred. Bez pokrivanja iz vazduha to je jednostavno veoma teško“, dodao je on.
Kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine u južnodonjeckom, zaporoškom i artjomovskom pravcu počela je 4. juna. Predsednik Rusije Vladimir Putin je na sastanku sa vojnim oficirima 13. juna rekao da ukrajinske trupe ne postižu uspeh, već trpe velike gubitke.
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Šojgu: Neprijatelj nije ostvario svoje ciljeve ni u jednom od pravaca
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala