Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Martinović se izvinio građanima, Vučiću i Vladi zbog svog govora u Skupštini

© Tanjug / RADE PRELICAleksandar Martinović
Aleksandar Martinović - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2023
Pratite nas
Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Aleksandar Martinović izvinio se danas svim ljudima koji su se osetili povređenim zbog njegovog govora u Skupštini Srbije 4. jula, kao i predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije zbog neprijatnosti koju su imali usled njegovog govora.
"Nisam imao nameru da uvredim građane Republike Srbije koji nemaju ili ne mogu da imaju decu, te smatram da je moj govor protumačen na potpuno pogrešan način. Žao mi je ako je bilo koga moj govor povredio i naneo mu bol", naveo je Martinović, izvinivši se "svim ljudima u Srbiji koji su se osetili povređenim" njegovim govorom na sednici Narodne skupštine održane pre dva dana.
"Izvinjavam se predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Republike Srbije zbog neprijatnosti koju su imali usled mog govora", saopštio je takođe Martinović.
On je naveo da mu je žao jer je, "ponet emocijama, dozvolio sebi da kaže nešto što je moglo da se tumači na različite načine".
"Oni koji su pogrešno protumačili moj govor tvrde da sam rekao nešto što nikada ne bih pomislio da kažem. Ali kako kaže stara izreka: "Čovek je gospodar neizgovorene reči, a sluga izgovorene", dodao je Martinović, a prenelo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.
Poslanici opozicije tražili su juče da ministar Aleksandar Martinović napusti sednicu jer je, kako kažu, "prebrojavao decu poslanika."
Martinović je tokom sednice 4. jula rekao da oni koji nemaju decu kritikuju vlast povodom postupanja u vezi s dva masovna ubistva u kojima je stradao veliki broj dece.
"Hoćete da nabrajam ko od vas niti je u braku, niti ima decu, nego umesto dece hrani kuče, hrani mače, zlatnu ribicu itd. Kako vas bre nije sramota", rekao je Martinović.
Skupština Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2023
SRBIJA
Nastavljena sednica Skupštine Srbije bez prisustva Martinovića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala