Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Nastavljena sednica Skupštine Srbije bez prisustva Martinovića

© Sputnik / Lola ĐorđevićSkupština Srbije
Skupština Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2023
Pratite nas
Na početku sednice Skupštine na kojoj bi trebalo da se raspravlja o izglasavanju poverenja ministru policije Bratislavu Gašiću došlo je do incidenta. Poslanici opozicije tražili su da ministar Aleksandar Martinović napusti sednicu jer je, kako kažu, "prebrojavao decu poslanika."
Budući da su poslanici opozicije ustali iz klupa i ometali govornike, predsednik Skupštine je pozvao šefove poslaničkih grupa na konsultacije, a sednica je nakon pauze nastavljena bez prisustva Martinovića.
Šef poslaničke grupe Zeleno levi klub Radomir Lazović rekao je prethodno novinarima, posle konsultacija, da će se nastaviti rasprava o smeni ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića.
Lazović je rekao da se opozicija vraća u salu, ali da se neće vratiti ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović.
“Kao što smo najavili u sali, nećemo dozvoliti da ljudi koji šire nasilje i mržnju i napadaju ljude, koji nemaju decu u ovom slučaju, da govore u Narodnoj skupštini i zahtevali smo da Martinović mora odmah da ode”, rekao je Lazović i dodao da je taj deo opozicije najavio da će ponovo reagovati ukoliko se nešto slično dogodi.
Rekao je i da su zahtevali da se atmosfera “relaksira” tako što neće samo Orlić predsedavati sednicom već i potpredsednici Narodne skupštine.
Da podsetimo, Martinović je juče tokom sednice rekao da oni koji nemaju decu kritikuju vlast povodom postupanja u vezi s dva masovna ubistva u kojima je stradao veliki broj dece.
"Hoćete da nabrajam ko od vas niti je u braku, niti ima decu, nego umesto dece hrani kuče, hrani mače, zlatnu ribicu itd. Kako vas bre nije sramota", rekao je Martinović.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala