Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kurtijevi policajci, naoružani do zuba, ušli na teritoriju centralne Srbije /video/

© AFP 2023 / ARMEND NIMANIPolicija samoproglašene države Kosovo
Policija samoproglašene države Kosovo  - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2023
Pratite nas
Pripadnici Kurtijeve tzv. kosovske policije ušli su 500 metara na teritoriju centralne Srbije, rekao je Petar Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
Petković je rekao da su oni prešli vozilom preko administrativne linije i da su bili do zuba naoružani.
Kada ih je patrola naše policije uočila, brzo su ušli u vozilo i pobegli ka administrativnoj liniji, naveo je Petković.
„Policijski službenik iz Bujanovca je danas uočilo vozilo tzv. kosovske policije iz pravca Karačeva ka Breznici koje je brzo jurilo za kombijem bele boje, i sa drumskog puta je skrenulo i otišlo u pravcu sela. To vozilo „dačija“ registarske oznake POLIS 27202 je zastalo i suvozač je izašao i pogledom ispratio kuda je otišao taj kombi. Kada se kosovska policija zaustavila na tom skretanju, njih je uočila naša policija koji su krenuli u njihovom pravcu kako bi ih sprečila da vršljaju po Srbiji. Kada su videli da su uočeni, suvozač koji je izašao se vratio u vozilo i vratili se na teritoriju KiM“, rekao je Petković.
Pripadnici tzv. kosovske policije nemaju šta da traže na teritoriji centralne Srbije, kao što nisu imali šta da traže ni 14. juna kada su takođe bili locirani od strane srpske policije, s tim što su tog 14. juna bili uhapšeni jer su zatečeni sa dugim cevima i drugom opremom, rekao je Petković.
„Jasno je da su imali određene namere čim su se zatekli tamo gde nisu imali šta da traže“, kaže direktor Kancelarije za KiM.
Petković je naveo i da se vlasnik kombi vozila, koji živi u Velikom Trnovcu,javio u policijsku stanicu u centralnoj Srbiji i ispričao šta se desilo. On je rekao da su pripadnici kosovske policije počeli da ga jure jer je imao i ima bujanovačke tablice bez stikera i da je to bio razlog zašto su se dali u poteru.
Petković kaže i da je jasno ko krši sporazume i sve vreme provocira – Aljbin Kurti.
„Hoće li i ovde moći da govori da su pripadnici srpske policije ušli na teritoriju KiM i tamo uhapsili trojicu pripadnika kosovske policije? Naravno da je laž i ovaj snimak to pokazuje. Kosovski policajci su opet ti koji su prešli administrativnu liniju i to policijskim vozilom. To vam samo pokazuje o kakvim razmerama laži i propagande se suočavamo kada je reč o Prištini i njihovoj nameri da izazovu i srpski narod i državu Srbiju“, rekao je direktor Kancelarije za KiM.
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković naglasio je da srpski forenzičari rade na zvaničnom izveštaju o novom, današnjem ulasku kosovske policije na teritoriju Srbije, koji će biti dostavljen međunarodnim predstavnicima kako bi jasno videli da ne može biti reči o kidnapovanju, kao što je to tvrdio premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti kada su u opštini Bujanovac uhapšeni pripadnici KP, već o kršenju svih međunarodnih sporazuma i provokaciji Prištine.
Ovim problemom, bi, kako je naglasio Petković trebalo da se bavi i britanska poslanica Ališa Kerns umesto da govori o švercu oružja i optužuje SPC.
Pripadnici tzv. specijalnih snaga Kosova na severnom delu Kosovo i Metohije - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2023
SRBIJA
Petković: Uhapšena teroristička banda, srpska policija nogom nije kročila na teritoriju KiM /video/
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2023
SRBIJA
Vučić poručio britanskoj poslanici: Ne brini gospođo, mi već sprovodimo istragu protiv tebe
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala