Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Petković: Uhapšena teroristička banda, srpska policija nogom nije kročila na teritoriju KiM /video/

© AP Photo / Visar KryeziuPripadnici tzv. specijalnih snaga Kosova na severnom delu Kosovo i Metohije
Pripadnici tzv. specijalnih snaga Kosova na severnom delu Kosovo i Metohije - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2023
Pratite nas
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je danas, u reonu sela Gnjilica u oblasti Raška, uhapšena teroristička banda, ističući da pripadnici srpske policije prilikom akcije hapšenja nisu nogom kročili na teritoriji KiM.
Petković je, na vanrednoj konferenciji za novinare, precizirao da su trojica pripadnika specijalne Kurtijeve policije uhapšeni u 12.38 sati.
„Ova banda uhapšena je na teritoriji centralne Srbije, kod sela Gnjilica u Opštini Raška. Pripadnici naše policije nisu nogom kročili na teritoriji KiM i nisu prekršili Rezoluciju 1444 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i Kumanovski sporazum“, rekao je Petković.
On je naveo da će istraga utvrditi kakav je bio plan i što su trojica pripadnika tzv. Kosovske policije bila u centralnoj Srbiji, dodajući da je očigledno da su sprečeni da izvrše opasno krivično delo.
Dodao je da su međunarodne sporazume prekršili pripadnici kosovske policije koje je Petković nazvao teroristima.
„Mi smo apsolutno spremni da ponudimo sve dokaze i pozivamo, ako je potrebno, da se otvori međunarodna istraga, da čak i Amerikanci i Britanci dostave snimke satelita da se jasno vidi ono o čemu govorimo da Srpska policija nije ni milimetra prešla preko administrativne linije“, rekao je Petković.
Petković je istakao da su ovi albanski teroristi su sprečeni da izvrše opasno krivično delo, a koje tačno, utvrdiće istraga.
„Lažni ministar Svečlja govori kako su oni kidnapovani. Nisu. Šta oni traže sa dugim cevima, sa mapama, sa drugom opremom, duboko na teritoriji centralne Srbije i to u šumi. Šta oni traže?“, zapitao je direktor Kancelarije za KiM.
On je naveo da Kurti priželjkuje etnički čisto Kosovo i proterivanje Srba.
„Kurti čini sve iz dana u dan da stvori sukobe, stvara krize da bi naterao srpski narod da neodmereno deluje. Ideja njegove politike je etnički čisto Kosovo i proterivanje Srba sa KiM“, istakao je Petković.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Antiterorističke grupe posebne jedinice policije, locirali su danas i uhapsili tri pripadnika tzv. kosovske policije R. Z. B.S. i M.LJ. u administrativnom pojasu prema KiM, daleko u dubini teritorije centralne Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2023
SRBIJA
MUP izneo detalje o hapšenju Kurtijevih specijalaca na teritoriji centralne Srbije /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala