Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

MUP izneo detalje o hapšenju Kurtijevih specijalaca na teritoriji centralne Srbije /foto/

© Tanjug / STRPripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Antiterorističke grupe posebne jedinice policije, locirali su danas i uhapsili tri pripadnika tzv. kosovske policije R. Z. B.S. i M.LJ. u administrativnom pojasu prema KiM, daleko u dubini teritorije centralne Srbije
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Antiterorističke grupe posebne jedinice policije, locirali su danas i uhapsili tri pripadnika tzv. kosovske policije R. Z. B.S. i M.LJ. u administrativnom pojasu prema KiM, daleko u dubini teritorije centralne Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2023
Pratite nas
Ministarstvo unutrašnjih poslova održalo je vanrednu konferenciju za medije, na kojoj su navedeni detalji o hapšenju trojice do zuba naoružanih Kurtijevih specijalaca na teritoriji centralne Srbije.
Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Željko Brkić izjavio je da su danas u 12.38 sati duboko u teritoriji centralne Srbije pripadnici antitetorističke grupe policije locirali i uhapsili troje pripadnika tzv. kosovske policije koji su bili pod punom ratnom opremom, a da pripadnici MUP-a ni u jednom trenutku nisu prešli administrativnu liniju.
„Sva trojica su bila u punoj ratnoj opremi, sa automatskim puškama, Dži-Pi-Es uređajima i mapama. Oni su službenim vozilom marke ‘dačija daster‘ došli do alternativnog prelaza Tresava–Batnjik, ostavili vozilo i pešice došli do sela Gnjilica gde su i uhapšeni. Naglašavam da je Republika Srbija ozbiljna država, i da naši pripadnici MUP-a nisu prelazili, niti bili blizu administrativne linije te samim tim nisu prekršili Rezoluciju 1244 i vojnotehnički sporazum, niti su preduzeli nijedan protivpravni akt prema uhapšenima. Policija će sa tužilaštvom nastaviti dalji rad“, rekao je Brkić na konferenciji za novinare u Palati Srbija.
Kako je ranije navedeno u saopštenju MUP-a Srbije, brzom i efikasnom akcijom srpske policije uspešno je sprečen pokušaj tzv. Kosovske policije da upadom na teritoriju centralne Srbije izvrše akciju koja po svim parametrima predstavlja teroristički akt u cilju dodatne destabilizacije i eskalacije sukoba uperen protiv Republike Srbije.
Policija će u saradnji sa nadležnim tužilaštvom nastaviti dalji rad, navodi se u saopštenju.
Pripadnici tzv. specijalnih snaga Kosova na severnom delu Kosovo i Metohije - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2023
SRBIJA
Petković: Uhapšena teroristička banda, srpska policija nogom nije kročila na teritoriju KiM /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala