- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ukrajinski ministar odbrane priznao: Ukrajina je idealan poligon za testiranje zapadnog naoružanja

© AP Photo / Polish Defense MinistryTenkovi leopard 2
Tenkovi leopard 2 - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2023
Pratite nas
Ministar odbrane Ukrajine Aleksej Reznjikov izjavio je u intervjuu „Fajnenšel tajmsu“ da je ova zemlja idealan pologon za testiranje zapadnog oružja. Istovremeno, on je priznao da ruski sistemi radioelektronske borbe mogu da neutrališu artiljerijsku municiju navođenu preko GPS-a, kao i sisteme „hajmars“ koji su bili veoma precizni.
„Za svetsku vojnu industriju ne postoji bolji poligon“, naglasio je on.
List navodi da je predaja Kijevu protivvazdušnih raketnih sistema „nasams“, kao i nedavno proizvedenih nemačkih sistema protivvazdušne odbrane „iris-t“, omogućila da se po prvi put zajedno testiraju „svi različiti sistemi na nivou NATO".

„Sistemi dejstvuju zajedno. To im je takođe veoma važno da znaju“, dodao je ministar.

Prema njegovim rečima, zapadni saveznici Kijeva, „u stvarnim uslovima mogu da vide da li oružje funkcioniše, koliko je efikasno i treba li ga modernizovati“.

Ruski sistemi moćni i protiv „hajmarsa“

Reznjikov je u intervjuu priznao da ruski sistemi radioelektronske borbe mogu da neutrališu artiljerijsku municiju navođenu preko GPS-a, kao i sisteme „hajmars“ koji su bili veoma precizni.
„Rusi osmisle kontrameru, mi informišemo naše partnere i onda oni stvore novu kontrameru protiv te kontramere“, ispričao je ukrajinski ministar.
Pored toga, Reznjikov je naglasio da su nedavno potpisani sporazumi o tehničkom održavanju sa britanskom odbrambenom kompanijom „Babkok internešenal“, francuskom „Nekster sistems“ koja proizvodi artiljeriju, kao i nemačkom „Rajnmetal“, najpoznatijom po proizvodnji tenkova „leopard“.
Rusija je ranije više puta saopštavala da će bilo koje isporuke Ukrajini koje sadrže naoružanje za kijevske vlasti, biti legitiman cilj za Oružane snage Rusije, a zemlje NATO igraju se vatrom, isporučujući oružje Kijevu.
Uništeni ukrajinski tenk - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2023
RUSIJA
Ukrajini ne pomažu ni hajmarsi, patrioti, stingeri, milijarde dolara...
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala