- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Mediji: Obaveštajni podaci koje Amerika dostavlja Ukrajini stižu do Rusije

© AFP 2023 / SAUL LOEBLogo CIA
Logo CIA - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2023
Pratite nas
Skoro svi podaci koje SAD dele sa Ukrajinom dolaze i do ruskih obaveštajaca, piše list „Njuzvik“ pozivajući se na američke eksperte.
„Eksperi navode da je Obaveštajna služba Rusije aktivna i u Ukrajini, i pretpostavlja se da skoro sve informacije koje SAD dele sa Ukrajinom dolaze i do ruskih obaveštajaca“, ističe se u saopštenju.
Dodaje se da ruski obaveštajci ne deluju samo u Ukrajini, već i u drugim istočnoevropskim zemljama, naročito u onim koje se graniče sa zonom u kojoj je konflikt. U Sjedinjenim Američkim Državama tvrde da se ruski obaveštajci nalaze i u ukrajinskoj vladi i vojsci.
List navodi da su i američki obaveštajci aktivni u tom regionu i da CIA koristi Poljsku kao hab iz koga komunicira sa svojim agentima u Rusiji i Ukrajini.
„Njuzvik“ napominje da je najvažniji i najteži zadatak CIA prilikom rada s vladom Ukrajine i Rusije da shvate šta se događa u glavama lidera tih država. Kako bi CIA ispunila taj zadatak morala je da obradi veliki obim podataka, da uspostavi kontakte sa različitim zemljama i sa onim koje su pomagale Rusiji i sa onim koje su se držale po strani.
Američki predsednik Džozef Bajden je izjavio da Sjedinjene Američke Države i Kijev neće preduzimati nikakve akcije koje bi mogle da ugroze Rusiju i njeno postojanje kao države, dok Vašington očekuje da Moskva neće produbljivati konflikt, kao i da neće koristiti nuklearno oružje.
Curenje gasa na gasovodu Severni tok 2 u vodama Švedske - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2023
RUSIJA
Mediji: Ukrajina digla u vazduh „Severni tok“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala