- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Bugarski političar: Moramo čuti Orbanov poziv - ni cent više za Ukrajinu

© AP Photo / Valentina PetrovaBugarska zastava
Bugarska zastava - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2023
Pratite nas
Lider partije ABP (Alternativa bugarskog preporoda) i bivši ministar unutrašnjih poslova Bugarske Rumen Petkov pozvao je Evropsku uniju da sasluša kritička mišljenja o finansijskoj pomoći Ukrajini.
Prema njegovim rečima, ŠOS (Šangajska organizacija saradnje) i BRIKS (Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južna Afrika) postaju ozbiljni međunarodni faktori na koje Evropa mora da računa i sa njima sarađuje.

„BRIKS i ŠOS – to je pola sveta. BRIKS u smislu broja stanovnika, ekonomske moći je nešto mnogo ozbiljnije od našeg velikog vlasnika demokratije, EU“, izjavio je on za TV Eurokom.

Bivši ministar je dodao da ako Evropa to ne uvidi i ne otpočne sa njima aktivan, efikasan dijalog, služeći interesima koji su Evropi strani, ništa dobro se neće desiti.

„Vidimo da Evropa nastavlja da učestvuje u ratu u Ukrajini, ali zaboravljamo da čujemo apel premijera (Mađarske Viktora) Orbana da dok ne dobijemo izveštaj o 70 milijardi evra, koje smo dodelili kao pomoć Ukrajini, ne treba da damo više ni centa“, poručio je Petkov.

Prethodno je predsednik Bugarske Rumen Radev pozvao novu vladu da se stara o bugarskoj vojsci a ne o pružanju vojne pomoći Ukrajini.
Emanuel Makron - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2023
SVET
Zašto Makron želi da bude prvi lider Zapada u BRIKS-u koji postaje sve moćniji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala