- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Nemanja Radulović večeras na Tašmajdanu

© Foto : Sputnjiku ustupio CEBEF/Sever ZolakNemanja Radulović
Nemanja Radulović - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2023
Pratite nas
Slavni violinista Nemanja Radulović nastupiće večeras na stadionu Tašmajdan, a sve ulaznice za koncert rasprodate su pre nedelju dana.
Radulović će zajedno sa svojim kamernim ansamblom „Double Sens” izvestinumere sa novog albuma „Koreni”.
„Život vidim kao drvo - imate koren, stablo i grane koje predstavljaju razne mogućnosti i puteve. Ako koreni nisu dovoljno čvrsti, ta baza od koje sve polazi, onda teže ide u životu. Ako imate na samom početku nešto što vam je dalo i ljubav i snagu i psihičku sigurnost, sve je mnogo lakše. Ja danas život vidim kao mnogo mogućnosti koje mogu da se dese ili ne“, rekao je Radulović za Sputnjik.
Na albumu „Koreni“ Radulović je zajedno sa svojim saradnikom Aleksandrom Sedlarom objedinio nove aranžmane tradicionalnih pesama različitih naroda – od Srbije preko evropskih zemalja do Kine, Indije i Japana.
„Ukorenjenost u svojoj tradiciji i kulturi pomaže. Za mnogo toga što sviram, kada ne piše u partituri, nađem inspiraciju u detinjstvu, u svojim počecima, koji čak ne moraju da budu vezani za muziku. Tako da je ta ukorenjenost bitna“, naglasio je Nemanja.
„Korene“ doživljava kao svojevrsno putovanje planetom sa željom da kao umetnik bude iznad svega što se događa, da svojom muzikom širi ljubav i mir:
„U svakom periodu je to bilo zahtevno. Ne samo umetnici, nego i lekari i svi ljudi koji su prisutni u ovom trenutku, treba da se bore za mir. Ako vam je komšija, onaj koji je pored vas, dobar, onda ste i vi dobri. Svi treba da mislimo o miru i lepim stvarima zato što imamo jedan život“.
Na albumu „Koreni“ između ostalih, nalaze se kompozicije: „Što te nema“ pevačice Jadranke Stojaković, „Hommage“ (omaž) Aleksandru Šišiću, „Đelem, Đelem“, „Makedonsko devojče“, „King David“, „Mambo“, „Moscow Night“, „The Butterfly Lovers“, „Indifference“.
Nemanja Radulović - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2022
KULTURA
Ovacije na Kolarcu za virtuoza na violini: Nemanja Radulović oduševio Beograđane
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala