- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Mirotić i Mesi „muče“ Barselonu – oglasio se predsednik: „Daleko smo od dogovora“

© AFP 2023 / INA FASSBENDERNikola Mirotić
Nikola Mirotić - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2023
Pratite nas
Nikola Mirotić i Barselona i dalje su daleko od dogovora i toga da izbegnu odlazak na sud, potvrdio je predsednik katalonskog diva Đoan Laporta. A koliko je zapravo loša situacija u SD Barselona, pokazuje to što će klub morati do 2025. godine da plaća platu Leu Mesiju, koji je napustio Nou Kamp još 2021. godine...
Očajna poslovna politika Barselone u poslednje vreme dovela ju je do toga da ima ozbiljnih problema na svim poljima, i to se odražava na sve sportske sekcije.
Veliki čovek Nikola Mirotić koji je vodio bordo-plave do titule u ACB ligi i ubedljive pobede nad najvećim rivalom Real Madridom, doživeo je da mu klub okrene leđa i olako ga se odrekne, bez da prvo čelnici sednu sa njim za pregovarački sto u pokušaju da pronađu zajednički jezik i nastave uspešnu saradnju.
Nisu našli za shodno da mu se obrate i ponude smanjenje plate zbog teške finansijske situacije, već su dozvolili da Mirotić od drugih sazna da mu se sprema "šut-karta".
Ali, neće se tako lako završiti "slučaj Mirotić" je Crnogorac sa španskim pasošem ima važeći ugovor jš dve godine i Barselona bi zbog toga trebalo da mu isplati čak 22 miliona evra bruto. Pokušavaju Katalonci na sve načine da ubede Nikolu, kog hoće pola Evrope, od Olimpijakosa do Zvezde i Partizana, da im oprosti taj novac, da se odrekne ozbiljne svote novca, ali je jasno da on nema razloga da pristane na tako nešto, pre svega zbog ponašanja čelnika Katalonaca.
Koliko je situacija ozbiljna, potvrđuje i to što se oglasio predsednik Đoan Laporta, koji je poručio da su dve strane daleko od dogovora.
„Ne možemo da imamo tolike plate u košarci. Možemo da budemo konkurentni i kada ne trošimo 40 miliona evra na plate. Trenutno su Mirotić i klub jako daleko od dogovora, ali videćemo kako će se rešiti situacija sa njegovim odlaskom“, izjavio je Laporta za španski dnevnik La Vanguardia.
Usledilo je povlačenje paralele sa čuvenim fudbalskim menadžerima Pinijem Zahavijem i Žoržom Mendešom.
„S njima imamo višegodišnji odnos. Velika većina menadžera želi da bude u dobrim odnosima sa Barselonom. To je odnos poštovanja. Takav je i Ivan de la penja. Naravno, postoje i oni agresivni, ali ne toliko u fudbalu, koliko u drugim sportovima“, istakao je Laporta.
Na te njegove reči, usledilo je pitanje novinara da li se to odnosi na pregovore oko raskida saradnje sa Mirotićem i sada već bivšim trenerom Šarunasom Jasikevičijusom?
„Ne želim da ulazim u to. Reći ću samo da pristup pregovorima nije uvek onakav kakav bi trebalo da bude. A već sam rekao, i ponoviću - greše oni koji pokušavaju da nas priteraju uza zid“, zaključio je Laporta.
Što se tiče Mesija koji je ikona Barselone i o čijem povratku u klub se ovog leta dosta pričalo i pisalo, ali je on izabrao da karijeru posle Pari Sen Žermena nastavi u Inter Majamiju, prosto je neobjašnjivo da mu Barselona i dalje isplaćuje platu.
Činiće to sve do 2025. godine, što je potvrdio lično predsednik Đoan Laporta. Tako dug period isplate novca Argentincu rezultat je odlaganja koje je dogovoreno sa prethodnim upravnim odborom, a iznos je uključen u platni fond Barselone.
Mesi je pre dve godine napustio Španiju, a Barselona će mu novac isplaćivati još dve godine.
Katar - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2023
SPORT
Katar potvrdio zašto je statistika kao bikini
Partizan i Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2023
SPORT
Kada počinje Evroliga i zašto se toliko potencira na Berlinu i Nemačkoj?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala