- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Katar potvrdio zašto je statistika kao bikini

© AP Photo / Godofredo A. VásquezKatar
Katar - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2023
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Katara kreirala je veliko iznenađenje na Gold kupu, nakon što je u meču 3. kola grupne faze pobedila favorizovani Meksiko minimalnim rezultatom (1:0), čime je obezbedila mesto u četvrtfinalu.
Ništa tu ne bi bilo toliko čudno da Katar nije imao samo jedan šut, naspram 25 pokušaja rivala.
Po ko zna koji put potvrđena je ona čuvena rečenica legendarnog komentatora Zvonka Mihajlovskog da je „statistika kao bikini, pokazuje sve, a ne otkriva ništa“.
Jer, kako drugačije opisati dešavanja i rezultat s meča Katar - Meksiko u kom je prvopomenuta reprezentacija koja je krajem prošle godine bila domaćin Svetskog prvenstva, uspela preko strelca Šehata u 27. minutu da matira Giljerma Očou i da baci na kolena južnoameričku selekciju.
Tim selektora Artoro Lozana bio je apsolutni favorit protiv Keirošove čete, ali s obzirom na to da je pre duela sa Katarom već obezbeđen plasman među osam najboljih na Gold kupu, bilo je jasno da Meksiko ima prostora da odmori pojedine fudbalere.
Uprkos tome. 90 minuta fudbala za rasplet u Grupi B doneo je potpunu terensku inicijativu i dominaciju "sombrerosa", koji su imali posed lopte 76 odsto, i čak 25 udaraca, od kojih je šest išlo u okvir gola koji je branio i odbranio Baršam.
S druge strane, Katar koji je krajem 2021. godine u dva navrata odmerio snage sa reprezentacijom Srbije i primio je ukupno osam golova, oba puta po četiri, uspeo je da šokira Meksiko iz samo jednog jedinog šuta tokom 90 minuta fudbala.
„Prvo bih želeo da čestitam mojim fudbalerima, sjajan stav, neverovatan borbeni duh, ovo je poklon svim navijačima i ljudima Katara, zaslužili su ovu pobedu. Bila je teška utakmica, Meksiko je fantastičan tim, ali mi smo uspeli da pobedimo. Neverovatan borbeni duh i koncentracija, protiv Meksika nemate drugih opcija, morate da se borite kao za život“, rekao je selektor Katara čuveni Karlos Keiroš.
Pogodak Hazema Šehata u 27. minutu doneo je tri kapitalna boda i mesto u četvrtfinalu Gold kupa. Trijumf na stadionu Levi dobija na težini, ako se uzme u obzir da je Meksiko rekorder po broju osvojenih trofeja - 8, na takmičenju koje je osnovano 1991. godine, a titulu brani selekcija Sjedinjenih Američkih Država.
Upravo su se uz Meksiko i Katar u noći između nedelje i ponedeljka u četvrtfinale plasirali Amerika i Jamajka. Katar je zbog bolje gol-razlike od trećeplasiranog Hondurasa izborio plasman u nokaut fazu, obe selekcije imaju po četiri boda, dok poslednjeplasirani Haiti ima jedan manje.
Sjedinjene Američke države su do vrha napunile mrežu Trinidada i Tobaga - 6:0 (3:0), dok je Jamajka "petardom" okončala susret sa Svetim Kristoforom i Nevisom.
Zlatan Ibrahimović - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2023
SPORT
Ibrine „igrice“ ili nikad brži povratak iz penzije?
Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2023
SPORT
Zvezda stigla u Rusiju – u najjačem sastavu udara na Zenit
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala