- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizanov „neposlušni legionar“ dobio poziv da se vrati kući

© Miroslav TodorovicFuseni Dijabate, Partizan
Fuseni Dijabate, Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2023
Pratite nas
Krilni napadač Partizana Fuseni Dijabate mogao bi da napusti Humsku u letnjem prelaznom roku, jer se za njegove usluge interesuje Avr, pišu francuski mediji.
Brzonogi reprezentativac Malija, inače rođen u Francuskoj, predstavljao je najveće pojačanje crno-belih kada je u junu 2022. godine potpisao trogodišnji ugovor.
Majstorijama i driblinzima u punom trku oduševio je srpsku fudbalsku javnost i ušao u srca Grobara, ali kako je vreme odmicalo, tako je na površinu počeo da isplivava njegov nezgodni temperament Partizanovog „neposlušnog legionara“.
U dva navrata je kasnio prilikom povratka na okupljanje Partizana, pozivajući se na „bolesnu babu“, zbog čega je drugi put bio kažnjen od strane kluba na insistiranje trenera Igora Duljaja.
„Tražio sam od rukovstva kluba da Fuseni Dijabate bude kažnjen kada se vrati iz Francuske. Ljudi iz kluba su u kontaktu sa njim. Svaki igrač u svom ugovoru mora da plati penal, ukoliko ne ispoštuje svoje obaveze. Sa ovakvom situacijom se još nisam susreo. Veoma je teško da pričam o Dijabateu, jer želim da se fokusiram na igrače koji su trenutno ovde“, rekao je početkom aprila Duljaj pred meč sa Voždovcem za koji nija imao na raspolaganju reprezentativca Malija.
Sada se Dijabate prema pisanju francuskog portala „Africa foot united“ dovodi u vezu sa povratnikom u francusku prvu ligu Avrom. Punih 14 godina Avr je boravio u drugoj ligi i konačno je ovog proleća uspeo da se izbori za povratak u elitno društvo, što iziskuje dovođenje novih snaga.
Francuski fudbaler Kilijan Mbape na Svetskom prvenstvu u fudbalu 2018. - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2023
SPORT
Mbapeovo potresno pismo Francuskoj zbog ubistva mladića: „Osećamo tugu i bol“
Pomenuti medij, navodi u tekstu da bi posle Hamidua Traorea Humsku mogao da napusti i njegov sunarodnik, krilni napadač Dijabate koji poseduje dvojno državljanstvo, odnosno pasoš malijski i francuski pasoš.
Podsetimo, Dijabate je u Partizan stigao u julu 2022. godine iz turskog Trabzona, a njegov ugovor sa crno-belima je na snazi do 2025. godine, što iziskuje da bi crno-beli u slučaju transfera sasvim sigurno inkasirali novac na ime obeštećenja.
Prema proceni specijalizovanog „transfermarkt.de“ trenutna tržišna vrednost Dijabatea procenjena je na pet miliona evropskih novčanica.
On je na 25 utakmica u Superligi Srbije postigao samo jedan pogodak uz šest asistencija, dok je u svim takmičenjima u crno-belom dresu na 45 utakmica u sedam navrata bio strelac, a ima i 11 asistencija.
Dan pre nego što se pojavila informacija iz Francuske da bi Dijabate mogao da se vrati kući i da potpiše za Avr, koji je ozbiljno zainteresovan, crno-beli su po četvrti put u svoje redove doveli napadača Nemanju Nikolića, koji je stigao iz Vojvodine.
Iako se spekulisalo da će iskusni špic završiti na Kipru, on je na kraju potpisao ugovor s crno-belima i peto je pojačanje.
Očekuje se da se Nikolić, baš kao i Frank Kanute pridruži ekipi na pripremama u Sloveniji.
Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2023
SPORT
Zvezda stigla u Rusiju – u najjačem sastavu udara na Zenit
Luka Modrić - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2023
SPORT
Mijatović ima odgovor na pitanje koje „muči“ milione Hrvata
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala