- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Tur de Frans počeo antologijom – blizanci na prva dva mesta, a već odustao jedan od favorita

© AFP 2023 / THOMAS SAMSONAdam Jejts
Adam Jejts - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2023
Pratite nas
Počeo je Tur de Frans! Prva etapa vožena je u Španiji, u Baskiji, a pobednik je na kraju bio je Adam Jejts. Drugi je bio njegov brat blizanac Sajmon Jejts, što je samo po sebi antologija. Sa druge strane, jedan od favorita Enrik Mas odustao je posle teškog udesa što je veliki peh već prvog dana trke.
Jasno je i da se Tadej Pogačar oporavio od povrede koja ga je mučila, kao i da Vingegard može da računa na veoma jak tim.
Adam Jejts je preuzeo žutu majicu, a Pogačar je završio kao treći.
Zaista je u Baskiji, Španiji, bilo mnogo navijača pored puta i zadali su dobar domaći zadatak domaćinima narednih etapa.
Prva grupa koja se odvojila nije previše bežala, oko minut, kasnije je to palo na pola minuta i jasno je bilo da beg neće biti uspešan.
Na 50 kilometara do kraja etape glavna grupa dostigla je begunce i to je značilo da kreće prava trka.
Na 20 kilometara do kraja Enrik Mas doživeo je nezgodan pad, a u padu se našao i Ričard Karapas koji je kasnije nastavio trku i to sa povređenim kolenom. A, Enrik Mas je odustao što je zaista velika vest. I to prvog dana. Španac kome se predviđalo da će biti među pet najboljih, morao je da odustane prvog dana.
I to u Španiji.
Na 10 kilometara pre kraja krenuli su napadi, a dvojica glavnih kandidata Pogačar i Vingegard držali su se jedan pored drugog pred konačni spust. Slovenac je prošao ispred Vingegarda na usponu Kot de Pike.
Braća, blizanci Jejts, koja voze za različite ekipe, bila su u prednosti na tri kilometra pre kraja trke. Iza je bila ekipa koja je pripadala Vingegardu, a među njim se našao i Pogačar.
Na kraju su braća Jejts obeležila prvu etapu. Slavio je Adam.
Kakav početak Tur de Fransa...
Tur de Frans - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2023
SPORT
Moderni gladijatori – priručnik za najveću trku sveta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala