- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nastavlja se potop Srbije na velikim takmičenjima

© AFP 2023Nikola Jakšić
Nikola Jakšić - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2023
Pratite nas
Srpski vaterpolisti uspeli su da prokockaju tri gola prednosti u poslednjoj četvrtini dvoboja sa Amerikom, i na kraju su eliminisani već u četvrtfinalu Svetskog kupa zbog poraza rezultatom 10:9.
Nastavlja se trend rane eliminacije „delfina“ na velikim takmičenjima. Još od Olimpijskih igara u Tokiju 2021. godine, vaterpolisti Srbije koji su „razmazili“ naciju jer su je navikli uglavnom na zlatne medalje, nisu uspeli da izbore plasman u polufinale.
Ovoga puta je tim selektora Uroša Stevanovića zaustavljen u Svetskom kupu u Los Anđelesu, a čak ni prednost od tri gola u odlučujućoj deonici nije bila dovoljna. Imali su „delfini“ i peterac koji nisu iskoristili, da bi sve to surovo kaznile Sjedinjene Američke Države koje s klupe vodi bivši selektor Srbije Dejan Udovičić.
Fudbalski stadion — ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2023
SPORT
Budućnost se na Islandu provela „kao bos po trnju“
Čovek odluke bio je Hanes Daube, koji je u finišu postigao dva, ispostaviće se odlučujuća gola za SAD, čime im je trasirao put među četiri najbolje selekcije, dok će Srbija morati da uradi "debelu" analizu kako bi se uočili razlogi za produžetak agonije našeg vaterpola na velikim takmičenjima.
Srbija je u četvrtu četvrtinu ušla sa ogromnom prednošću – 9:6, ali je istu završila bez postignutog gola, naspram primljena četiri. Strahinja Rašović bio je odličan u prve tri deonice, da bi u odlučujućoj, baš kao i Nikola Jakšić i Radomir Drašović bio zaustavljen.
Potpuno je prestao da funkcioniše taj centarski tandem, a veliki broj nerealizovanih prilika i izgubljenih lopti uslovio je da Amerikanci prirede veliki preokret. Heroj SAD bio je Hanes Daube, vaterpolista francuskog Marselja, koji je prvo pogodio za izjednačenje, a zatim je 74 sekunde pre kraja doneo potpuni preokret. Na taj način nastavljen je potop i produžena agonija srpskog vaterpola na velikim takmičenjima.
Podsetimo, „delfini“ su nedavno igrali kvalifikacije za plasman na Evropsko prvenstvu što je do tada bilo nešto nezamislivo, a razlog je bio taj što su na Evropskom prvenstvu u Splitu 2022. godine posle ispadanja u osmini finala, završili kao devetoplasirana selekcija Starog kontinenta.
Kada je Svetski kup u Los Anđelesu u pitanju, dželat Srbije - Amerika igraće protiv Španije, dok se u drugom polufinalu sastaju Italija i Mađarska. Pobednici će obezbediti plasman na Svetsko prvenstvo u Dohi.
Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Tur de Frans - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2023
SPORT
Moderni gladijatori – priručnik za najveću trku sveta
Odbojkašice Rusije na Evropskom prvenstvu u Beogadu - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2023
SPORT
Odmazda sistema jer su sankcije Rusima proizvele kontraefekat
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala