- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Najteži i najlakši protivnik“ – Danac veruje da ima recept za Novaka

© AP Photo / Frank Franklin IIHolger Rune i Novak Đoković – US open
Holger Rune i Novak Đoković – US open - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2023
Pratite nas
Kada god je igrao protiv Holgera Runea, Novak Đoković teško je pronalazio svoj najbolji tenis, pa je mladi Danac postao jedan od retkih koji protiv jednog od najboljih svih vremena ima bolji međusobni skor. Međutim, uprkos izostanku Novakove najbolje forme, Rune nikada nije lako pobedio srpskog asa i zato ga smatra „najtežim i najlakšim protivnikom“.
Jedan od potencijalnih protivnika Novaka Đokovića u finalu Vimbldona mogao bi da bude i Holger Rune ukoliko prođe težak put do borbe za titulu. S obzirom na to da je takav scenario moguć maldi danski teniser govorio je o tome kako vidi srpskog asa.
„Novak je istovremeno najteže i najlakše protivnik. Najteži je jer sve ume da odigra, a najlakši jer i pre početka meča znate da vam ništa neće pokloniti, da se džabe nadate da će grešiti i da morate da osvojite svaki poen“, rekao je Rune.
Danac veruje da je pronašao recept za pobedu protiv Novaka.
„Jednostavno, pokušavam da odigram maksimalno sve što znam, da njega izbacim iz zone komfora i kada mi se učini da sam možda uspeo, onda počnem da ga maksimalno napadam“, objasnio je Rune.
Danski teniser posebno se osvrnuo na duel sa srpskim teniserom iz Pariza gde su Novak i on igrali finale Mastersa.
„U Parizu je finale bilo neverovatno izjednačeno i kada sam na 5:5 u trećem setu napravio brejk, pomislio sam, znam da čak i ako fantasično serviram, on će vraćati lopticu maksimalno i neće promašivati. Tako je i bilo, on je dobio prva dva poena i pomislio sam, neću uspeti ako se ne potrudim više. Skoncentrisao sam se na moj prvi udarac posle njegovog riterna, uspeo sam i dobio taj neverovatni gem i meč“, zaključio je Rune.
Mladi danski teniser nalazi se u istom delu žreba gde su i Karlos Alkaras i Danil Medvedev, a kada je reč o pripremama za Vimbldon ispao je u polufinalu Kvinsa od Aleksa De Minora i definitivno ostavio prostora za napredak pred treći Grend slem u sezoni.
Pogledajte novo izdanje emisije Miljanov korner.
Novak Đoković, Banjaluka - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2023
SPORT
Novakov turnir se zvanično seli u Rumuniju
Vimbldon - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2023
SPORT
Vimbldon kroz istoriju: Novak ne bi igrao do finala – a rival bi mu bio sveštenik
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala