- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

NBA haos: Dalas veruje u „otpisani tandem“, Denver se osipa, Golden Stejt „zaključao“ Grina

© AP PhotoLuka Dončić i Kajri Irving
Luka Dončić i Kajri Irving - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2023
Pratite nas
Izuzetno uzbudljiva noć je za nama kada su dešavanja u NBA ligi u pitanju jer je počeo prelazni rok za slobodne igrače. Kajri Irving koji je imao mogućnost da napusti Dalas, odlučio je da ostane u Teksasu, postpisavši ugovor „težak“ 126 miiona dolara i da u tandemu sa Lukom Dončićem pokuša da svrgne Denver s trona.
Najveći posao završio je Dalas time što je sačuvao, odnosno zadržao Kajrija Irvinga koji je stigao početkom februara. Mnogi su tada javno, jasno i glasno poručili da prekaljeni američki as, i košarkaš koji je osam puta učestvovao na Ol-staru neće moći sa Slovencom Dončićem, da će im biti malo jedna lopta i da je to tandem osuđen na propast, ali... Dalas i dalje veruje u njih, čak ni posle fijanska i činjenice da ekipa nije otišla u plej-of.
Doduše, to su sami tako odlučili zbog načina na koji su u finišu gubili mečeve, o čemu je pričao i njihov trener Džejson Kid.
Mavsi su zadržali Irvinga, a obezbedili su i još jedan potpis. U tim je doveden, tačnije, vratio se Set Kari, brate Stefa Karija koji je u periodu od 2016. do 2018. nosio dres Dalasa. Time je (p)ojačana bekovska linija, bivšim članom Bruklina.
Nije to sve kada je u pitanju Dalas koji će pokušati da sruši šampione NBA lige - Denver Nagetse. Tim iz Teksasa želi bivšeg prvog pika na draftu Deandrea Ejtona iz Finiksa, koji je prošle sezone prosečno beležio dabl-dabl učinak, od 18 poena, 10 skokova.
Maveriksi su spremni u suprotnom pravcu da pošalju Džavala Mekgija, Tima Hardaveja Džuniora i Rišona Holmsa.
S druge strane, Denver je ostao bez bitnog igrača koji je prethodne sezone imao zapaženu ulogu u osvajanju istorijskog šampionskog prstena. Brus Braun koji je uz Nikolu Jokića postao bolji igrač, prihvatio je ponudu Indijane od 45 miliona dolara za dvogodišnji ugovor, dok je Denver mogao da mu ponudi maks 7,8 miliona po sezoni.
Za razliku od njega, veteran Diandre Džordan potpisao je novi ugovor sa Nagetsima, a iako nije objavljena cifra, pretpostavlja se da je reč o minimalcu.
Uzbudljivo je bilo i u taboru Golden Stejta, koji su uspeli da zadrže Drejmonda Grina, ali će za to morati debelo da plate. Za novi četvorogodišnji ugovor će američki superstar dobiti 100 miliona dolara.
Isprsio se u toku noći i Hjuston koji je doveo doskorašnjeg člana Toronto Reptorsa, a reč je o Fredu Vanvlitu koji će za tri godine inkasirati 130 miliona dolara.
Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Paolo Bankero - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2023
SPORT
Italijani u šoku: „Nije izdaja nego cirkus“
Francuska - Srbija U19 - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2023
SPORT
Novicki gledao – Orlići poraženi od Francuske sa čak 39 razlike
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala