- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novicki gledao – Orlići poraženi od Francuske sa čak 39 razlike

© Foto : FIBAFrancuska - Srbija U19
Francuska - Srbija U19 - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2023
Pratite nas
Mladi košarkaši Srbije poraženi su od Francuske sa 98:59 u četvrtfinalu Svetskog prvenstva za igrače do 19 godina. Razlika u kvalitetu bila je očigledna, pa su Orlići doživeli ubedljiv, pomalo i težak poraz.
Nekada se mora pružiti ruka i čestitati boljem, a upravo je to sada slučaj sa reprezentacijama Srbije i Francuske za igrače do 19 godina.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Melvin Ažinsa sa 23 poena, Zahari Perin je dodao 18 uz devet skokova, a Noa Penda 11. U srpskoj ekipi dvocifreni su bili Filip Borovičanin sa 13 poena uz 11 skokova, a 13 poena imao je i Lazar Đoković, dok je Ilija Milijašević dodao 11.

Orlići su bolje otvorili meč i poveli sa pet razlike, pre svega zbog dobre igre Đokovića, ali je onda Francuska počela da pojačava, stegla je odbranu što joj je donelo prednost od 27:17 posle 10 minuta igre.
Ažinsa je već posle prve četvrtine bio dvocifren, pratio ga je i Peran, tako da Srbija koju sa klupe vodi Vladimir Đokić nije imala pravo rešenje.
Interesantno je da je utakmici prisustvovao i Dirk Novicki, čuveni NBA košarkaš koji je vodio Dalas do titule šampiona.
U drugoj deonici utakmica je već krenula da se kreće određenim smerom, naši momci su igrali konfuzno, Francuska je igrala sa mnogo više samopouzdanja i u jednom momentu povela sa 50:23.
Već tada je bilo jasno da će Orlići biti zaustavljeni u četvrtfinalu, te da će Francuska u polufinalu igrati protiv Sjedinjenih Američkih Država.
Sve do kraja utakmice ni samim igračima nije bilo lako jer se razlika popela na preko 35 poena, tako da je sve bilo jasno.
Paolo Bankero - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2023
SPORT
Italijani u šoku: „Nije izdaja nego cirkus“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala