- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak protiv Argentinca počinje pohod na Vimbldon – od četvrtfinala počinju „problemi“

© AP Photo / Alastair GrantNovak Đoković i Vimbldon
Novak Đoković i Vimbldon - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2023
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji srpski teniser, u prvom kolu Vimbldona igraće protiv Argentinca Pedra Ćaćina. Srpski as do finala neće moći da se sretne sa Karlosom Alkarasom.
U Novakovom delu žreba su Nik Kirjos, Feliks Ože-Alijasim, Andrej Rubljov kao i Hubert Hurkač. U drugom kolu Novak ide na boljeg iz duela Džordan Tompson - Brendon Nakašima.
U trećem meču srpski as mogao bi da se sastane sa Tomasom Martinom Ečeverijem ili čak i sa Stenom Vavrinkom. U osmini finala Novak bi mogao da naleti na Lorenca Musetija, dok od četvrtfinala kreće težak posao.
Novak bi u četvrtfinalu mogao da igra protiv Rubljova, Bublika ili Kirjosa, dok bi se u polufinalu potencijalno sastao sa Rudom, Sinerom ili Fircom. Osim sa Alkarasom Novak bi u finalu mogao da se sretne i sa Danilom Medvedevom ili Holgerom Runeom.
Na Grend slem debiju Hamad Međedović igraće u prvom kolu protiv Kristofera O'Konela, dok je od srpskih tenisera najteži zadatak dobio Filip Krajinović koji igra protiv Feliksa Ože-Alijasima.
Neće biti lako ni Laslu Đereu koji prvo kolo igra protiv Maksima Kresija. Miomir Kecmanović počinje duelom protiv Dijega Švarcmana, dok je najlakši zadatak dobio Dušan Lajović koji igra protiv Jana Čoinskog.
Srpska teniserka Natalija Stevanović u svom prvom meču na Grend slemu igraće protiv Čehinje Karoline Pliškove.
Drugi deo žreba za muški singl biće izuzetno zanimljiv. U prvom kolu sastaće se dvojica Italijana Lorenco Sonego i Mateo Beretini, a u drugom kolu pobednik bi mogao da igra protiv Aleksa De Minora. U trećem kolu bolji potencijalno ide na Sašu Zvereva, a četvrto kolo rezervisano je sa Karlosa Alkarasa.
Jedan od mečeva koji će privući veliku pažnju biće i duel Stefanosa Cicipasa i Dominika Tima u prvom kolu, a ono što će dodatno podgrejati uzbuđenje jeste naredni meč jer bi pobednik mogao da igra protiv Endija Marija.
Karolina Voznjacki - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2023
SPORT
Nizala poraze od Srpkinja pa postala šampionka – proslavljena Karolina se vraća tenisu
Natalija Stevanović - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2023
SPORT
Srpska tradicija na Vimbldonu – Natalija kao Novak /video/
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2023
SPORT
Kecmanović „uštopovan“ u četvrtfinalu – propustio je dobru šansu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala