- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nizala poraze od Srpkinja pa postala šampionka – proslavljena Karolina se vraća tenisu

© AFP 2023 / MARWAN NAAMANI Karolina Voznjacki
Karolina Voznjacki - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2023
Pratite nas
Pre tri godine Karolina Voznjacki, danska teniserka, odlučila je da završi profesionalnu karijeru, međutim ove sezone nekadašnja prva teniserka sveta odlučila je da se vrati na teren i pokuša da igra još koju godinu. US Open reagovao je odmah posle ove vesti i danskoj teniserki dodelio specijalnu pozivnicu.
Sa jednom Grend slem titulom, dva velika finala US Opena i velikih 30 trofeja, Karolina Voznjacki odlučila je 2020. godine da stavi tačku na profesionalnu karijeru koja je bila izuzetno bogata i uspešna.
Ljubav prema sportu međutim profesionalni sportisti nikada ne izbace iz sebe, a ona često kao u Karolininom slučaju ne dozvoljava kraj. Posle tri godina, danska teniserka odlučila je da se vrati na teren i ponovo uzme reket u ruke.
„U poslednje tri godine stigla samo da nadoknadim izgubljeno vreme sa porodicom. Postala sam majka, sada imam dvoje predivne dece i zahvalna sam na tome, ali i dalje imam ciljeve koje želim da ostvarim. Želim da pokažem svojoj deci da treba da jurite svoje snove, bez obzira na vaše godine i status. Doneli smo ovu odluku kao porodica, vraćam se i jedva čekam“ , napisala je Voznjacki na društvenoj mreži.
Danska teniserka vratiće se na teren krajem avgusta, a od US Opena već joj je obećana specijalna pozivnica. Upravo taj Grend slem jedan je od Karolininih nedosanjanih snova. Dva puta je igrala finale 2009. i 2014. godine međutim nikada nije uspela da dođe do titile.
Voznjacki je 2018. godine postala Grend slem šampionka kada je podigla trofej na Australijan openu,a na prvom mestu VTA liste provela je čak 71 nedelju.
Profesionalna karijera danske teniserke počela je 2005. godine i tada je mlada Karolina stigla do finala juniorskog Australijan opena, a potom je osvojila Vimbldon u juniroskoj konkurenciji.
Kada je 2008. godine napunila 18 godina u teniskom svetu važila je za veliki talenat, ali tada su joj između ostalih, „probleme“ pravile srpske teniserke Ana Ivanović i Jelena Janković koje su bile u naletu.
Tu godinu počela je sjajno na Australijan openu i redom eliminisala Žizelu Dulko, Aljonu Bondarenko, čak i Sabinu Lisicki, ali je u u osmini finala poražena od Ane Ivanović koja je kasnije stigla do finala.
Srpkinja je dansku teniserku eliminisala i kasnije u trećem kolu Rolan Garosa, a te godine Ana je osvojila svoj jedini Grend slem trofej na pariskoj šljaci.
Kada je stigla na US Open danska teniserka ponovo je odigrala nekoliko sjajnih mečeva, ali je u četvrtom kolu poražena od Jelene Janković koja je kasnije izgubila u finalu.
Natalija Stevanović - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2023
SPORT
Srpska tradicija na Vimbldonu – Natalija kao Novak /video/
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2023
SPORT
Kecmanović „uštopovan“ u četvrtfinalu – propustio je dobru šansu
Novak Đoković Vimbldon - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2023
SPORT
Miriše na dobro – Đoković pokrenuo sve motore: „Jedem travu samo sa Vimbldona“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala