- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hladan tuš za posrnulog velikana i „gubitak težak stotine hiljada evra“

© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarkaš Partizana Kevin Panter
Košarkaš Partizana Kevin Panter - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2023
Pratite nas
Potpunim veleobrtom Kevin Panter, američki košarkaš sa srpskim pasošem, odlučio je da ostane u Partizanu i da otkaže prethodno postignut dogovor sa Barselonom, a španski mediji otkrivaju sve posledice takve situacije.
Panter je, preneli su ranije specijalizovani mediji, dogovorio dvogodišnju saradnju sa Barselonom za šest miliona evra bruto, ali kako je katalonski klub „zaglibio“ u pokušaju raskida ugovora sa Nikolom Mirotićem, stvari su se munjevito promenile.
„Sve se promenilo u sredu uveče, Panter je imao sastanak sa trenerom Željkom Obradovićem i sportskim direktorom Zoranom Savićem. Ono što je trebalo da izgleda kao oproštajni razgovor pretvorilo se u poslednji pokušaj Partizana da zadrži kapitena. I u tome je uspeo“, navodi Mundo deportivo.
Kako se ističe, Panter je tokom razgovora promenio mišljenje i odlučio da ostane u klubu čiji je kapiten, uz odricanje od dobrog dela novca.
„Partizan je potvrdio nastavak saradnje sa igračem koji je odlučio da obnovi dvogodišnji ugovor, uprkos činjenici da će zarađivati mnogo manje nego u Barseloni, gde je njegova bruto plata trebalo da bude oko šest miliona evra za dve sezone. Izvor navodi da je njegov gubitak između 300.000 i 400.000 evra po sezoni“, dodaje se.
S tim u vezi Barselona mora da pronađe druga rešenja.
„Odustajanje Pantera je kao hladan tuš za Barselonu koja je već računala na Pantera i sada ostaju otvorena vrata za nastavak saradnje sa Korijem Higinsom koji je inicijalno ostao bez mesta u timu i našao se u sličnoj situaciji kao Mirotić. Klub je želeo da raskine važeći ugovor, ali je sada i to pod znakom pitanja i moguć je ostanak Higinsa ukoliko pristane na smanjenje plate“, navodi se.
Podsetimo, Barselona je na putu da ode na sud zbog jednostranog pokušaja da sporazumno raskine ugovor sa Mirotićem i postoji mogućnost da bude morala da mu isplati celokupan dogovoreni novac za naredne dve sezone, koliko je ostalo sjajnom krilnom centru po slovu prethodnog dogovora.
Nikola Mirotić - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2023
SPORT
Dramatični dani zbog slučaja „Mirotić“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala