- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dramatični dani zbog slučaja „Mirotić“

© AFP 2023 / INA FASSBENDERNikola Mirotić
Nikola Mirotić - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2023
Pratite nas
Dramatični dani su pred upravom Barselone zbog želje da se na svaki način odreknu košarkaša Nikole Mirotića, a kako prenose mediji do subote je rok da se reši spor, što trenutno utiče i na transfer kapitena Partizana Kevina Pantera u katalonski klub.
Barselona je pokrenula postupak raskida ugovora sa Nikolom Mirotićem koji ima još dve godine važećeg ugovora, a kako su preneli mediji, agencija koja ga zastupa je želi da dogovori sporazumni razlaz već želi isplatu celog dogovorenog iznosa novca.
Basketnjuz piše da Barselona ima rok do subote da pronađe način za rešavanje problema jer bi u suprotnom mogla da se suoči sa ozbiljnim finansijskim problemima.
Ne samo da će košarkaška sekcija biti pogođena, već će posledice osetiti i fudbalska koja ima funkciju krovne organizacije celog kluba.
Zbog potencijalnih dodatnih oporezivanja, Barselona mora da reši problem do 1. jula, a ako ne dođe do toga, suočiće se sa dodatnim finansijskim problemima jer je, navodno, Mirotićeva agencija zatražila isplatu celokupnog ugovora, bruto vrednosti 22 miliona evra.
Dosadašnji razgovori nisu urodili plodom i pojavila se mogućnost da se sve završi na sudu, što znači da će Barselona morati da isplati sav novac, a to može da utiče i na sledeću sezonu.
S tim u vezi, Barselona će biti u problemu sa registracijom pojačanja, a prvo najavljeno je kapiten Partizana Kevin Panter.
Mediji su preneli ranije da je Panter dogovorio prelazak u Barselonu, ali transfer još nije ozvaničen i postoji mogućnost da on bude prolongiran, a čak i stopiran, ukoliko Katalonci ne uspeju da reše problem koji su izazvali sa Mirotićem.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala