- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: Srpska se ne povlači, nećemo poštovati odluke Ustavnog suda BiH

© Sputnik / Branko MaksimovićMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2023
Pratite nas
Republika Srpska se ne povlači i nećemo poštovati odluke Ustavnog suda BiH, poručio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik posle sastanka predstavnika stranaka koje čine vlast na nivou BiH.
Naveo je da su se dogovorili da se u narednih desetak dana napravi set rešenja vezanih za evropske integracije koje bi trebalo prihvatiti kao paket.
Dodik je, na konferenciji za novinare, rekao da je na sastanku bilo reči o aktuelnim pitanjima i da je jedno od njih bilo i pitanje Ustavnog suda BiH.
„Veoma je važno što se održao sastanak na nivou partnera BiH. Razumem partnere, koji prikazuju svoje neslaganje sa tim. NSRS će se boriti za primenu i realizaciju našeg zakona“, kazao je Dodik.
Dodik je naveo da pitanje stranih sudija u Ustavnom sudu BiH mora biti rešeno.
„Imamo različite poglede po pitanju BiH, mi smo za to da se stranci ne mešaju“, kazao je Dodik, dodajući da BiH nije savršeno društvo.
Dodik je napomenuo da je među 14 prioriteta EU i taj da se reši pitanje stranih sudija i reformiše Ustavni sud BiH, ističući da Srpska neće dozvoliti da Sud i Tužilaštvo BiH deluju selektivno u Republici Srpskoj, preneo je portal RTRS.
Skupština Republike Srpske - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2023
REGION
„Prelila se čaša žuči“: Skupština legalno i legitimno štiti interese Srpske
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala