Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić o Vidovdanu: Cena koju smo plaćali od Kosova do Haga ne može da bude veća

© Sputnik / Lola ĐorđevićMinistarka kulture Maja Gojković je Predićevu sliku "Kosovka devojka", uporedila sa slavnom "Mona Lizom"
Ministarka kulture Maja Gojković je Predićevu sliku Kosovka devojka,  uporedila sa slavnom Mona Lizom

 - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2023
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, na otvaranju poslednje deonice obilaznice oko Beograda od Straževice do Pančeva na praznik Vidovdan, da smo prvi put prestali da kukamo i naričemo nad svojom sudbinom i počeli da stvaramo i jačamo Srbiju.
„Danas je Vidovdan, praznik nad praznicima, dan koji je prerastao u mit, mit koji je postao život, koji smo poklonili istoriji, koju toliko puta nismo shvatili, sećanje nam je svakako najveća, ali ne jedina, obaveza. I nije reč samo o korenima koji nas vezuju za sve ono što smo nekada bili i ne samo bici koja je izbrisala jednu i stvorila novu i drugačiju istoriju, niti u ratovima koje smo pobedili i u njima izgubili sebe“, rekao je Vučić.
Čak ni u poniženju sebe koje je kulminiralo predajom jednog srpskog predsednika i sopstvenog dostojanstva, istakao je Vučić.
Kaže da nas istorija uči da pobede, čak i one najveće, mogu da budu samo delić velikog poraza, a veliki porazi deo one uvek najveće pobede.
„Važna je naša sposobnost da vidimo razliku, mogućnosti i priliku, Srbija neće niti može da pobegne od svoje istorije i grešaka, cena koju smo plaćali od Kosova do Haga ne može da bude veća, ali istovremeno baš danas nema naroda koji ima toliko razloga za ponos, kao što mi i građani Srbije i Srbi kao narod imamo. Možda zato što smo možda prvi put u istoriji prestali da naričemo nad svojom sudbinom, kukamo i plačemo i počeli da stvaramo bez izgovora i traženja opravdanja u drugima, okrenuti sebi i svesni toga šta nam je u rukama, dižemo Srbiju, gradimo je i jačamo i čuvamo i to ne nekome u inat već što znamo da nazad ne postoji ništa osim tuge i bola, napred je najbolji lek za Srbiju", istakao je Vučić.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2023
SRBIJA
Vučić: Automobil mog sina su tri puta pretresali na Kosovu /video/
Goran Vesić i Aleksandar Vučić na otvaranju obilaznice oko Beograda - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2023
EKONOMIJA
Svečano otvorena obilaznica oko Beograda: Vučić - Ova saobraćajnica nam život znači /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala