- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Razvoj i modernizacija industrije – apsolutni prioritet

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2023
Pratite nas
Razvoj industrije ostaje prioritet za Rusiju, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin u obraćanju učesnicima i gostima 11. Međunarodnog omladinskog industrijskog foruma „Inženjeri budućnosti – 2023“.
„Razvoj i modernizacija industrije su naš bezuslovni prioritet. Zato ćemo nastaviti da stimulišemo uvođenje najnovijih tehnologija, digitalnih rešenja, naprednih ekoloških standarda“, rekao je Putin.
On je pozvao da se obnove programi stručnog obrazovanja, obuke i prekvalifikacije kadrova, između ostalog i za glavne industrije: mašinogradnju, proizvodnju industrijske i energetske opreme, robotiku i elektroniku, brodogradnju i avio-industriju, izradu mašina i instrumenata.
Ruski lider je istakao da razvoj domaće industrije, jačanje bezbednosti i tehnološkog suvereniteta u velikoj meri zavise od kadrovskog potencijala.
„Mladi ljudi, iskusni stručnjaci, kolektivi naših preduzeća su obezbedili stabilan rad industrije u Rusiji, njen razvoj u uslovima teških spoljnih izazova, postigli su povećanje proizvodnje najvažnijih proizvoda za život zemlje – i civilnih i odbrambenih“, rekao je Putin.
On je dodao da u ruska preduzeća stiže sve više mladih stručnjaka – kompetentnih, obrazovanih, kreativnih koji su spremni da preuzmu odgovornost i ponude nestandardna rešenja.
Zastave EU i Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2023
RUSIJA
Samoubistvo za EU: Novi paket mera protiv Moskve
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala