- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak je opet predao tron, ali bi povratak mogao da bude ekspresan

© AP Photo / Alberto PezzaliNovak Đoković, Vimbldon, London
Novak Đoković, Vimbldon, London - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2023
Pratite nas
Novak Đoković prepustio je tron Karlosu Alkarasu, nakon što je Španac bio najbolji u Kvinsu i prestigao je Srbina za čitavih 80 poena. Drugoplasirani Nole trenutno ima 7.595 bodova, dok je Alkaras na koti 7.675.
Ipak, situacija bi mogla ekspresno da se promeni i vrati u normalu i to već na Vimbldonu, razlog je taj što na prošlogodišnjem turniru u Londonu praktično nije bilo bodova zbog odluke ATP-a, nakon što je doneta zabrana nastupa ruskim i beloruskim teniserima.
To znači da Đoković i Alkaras kreću "od nule", odnosno da ko dalje stigne na Vimbldonu biće prvi na svetu, a svi vrlo dobro znaju kako Đoković igra na najprestižnijem teniskom turniru sveta, gde je čak u sedam navrata podizao trofej namenjen šampionu.
Sve i da stvari na dođu na svoje već u Londonu gde turnir počinje 3, a završava 16. jula, Đoković bi bez problema u nastavku sezone mogao da povrati izgubljeno i ono što mu pripada.
Naime, talentovani 20-godišnji Španac brani popriličan broj poena u nastavku sezone, dok Novak zbog odluke da se ne vakciniše nije mogao da učestvuje na Mastersima u Španiji, nije igrao ni na US Openu, pa bi u slučaju dobrih rezultata inkasirao veliki broj poena, jer ne brani ništa.
S druge strane, Alkaras brani čak 2.650 bodova na američkom tlu, gde je dominirao 2022. godine u odsustvu Novaka Đokovića.
Kada su u pitanju ostali teniseri iz Top 10 liste, Rus Danil Medvedev ostao je treći sa gotovo 2.000 manje bodova od vodećeg dvojca. Nije bilo promena sve do osme pozicije, s obzirzom na to da je Kasper Rud i dalje četvrti, sledi ga Grk Stefanos Cicipas, slede Holger Rune i još jedan Rus Andrej Rubljov koji je sedmi reket planete.
Italijan Janik Siner je napravio pomak za jednu poziciju, te je osmi, ali je njegov nastup na predstojećem Vimbldonu pod znakom pitanja zbog povrede koju je doživeo pred četvrtfinalni duel na turniru u Haleu. Top 10 kompletiraju dvojica Amerikanaca Tejlor Fric i Frensis Tijafo.
Kada su srpski teniseri u pitanju, Miomir Kecmanović je nazadovao i zauzima 41. poziciju, iza njega je Dušan Lajović koji je 52. reket svet, dok je Laslo Đere zabeležio skok od devet pozicija i trenutno je 56. na ATP listi.
Hamad Međedović je 156, a Filip Krajinović 204. teniser sveta.
ATP lista - Top 10
Karlos Alkaras (Španija) - 7.675
Novak Đoković (Srbija) - 7.595
Danil Medvedev (Rusija) - 5.890
Kasper Rud (Norveška) - 4.960
Stefanos Cicipas (Grčka) - 4.670
Holger Rune (Danska) - 4.510
Andrej Rubljov (Rusija) - 4.255
Janik Siner (Italija) - 3.345
Tejlor Fric (Amerika) - 3.310
Frensis Tijafo (Amerika) - 3.085
Huan Martin Del Potro  - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2023
SPORT
Argentinski toranj „smečovao“ Alkarasa – „Ima 20 godina i žali se na grčeve posle dva seta“
Novak Đoković i Arina Sabalenka - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2023
SPORT
Beloruskinja oduševila fotografijom sa Novakom: Koliko Grend slemova vidite? /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala