- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Argentinski toranj „smečovao“ Alkarasa – „Ima 20 godina i žali se na grčeve posle dva seta“

© AP Photo / Gustavo GarelloHuan Martin Del Potro
Huan Martin Del Potro  - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2023
Pratite nas
Ostao je Huan Martin del Potro u pamćenju mnogih teniskih zaljubljenika kao vrhunski igrač i veliki prijatelj Novaka Đokovića, ali i kao neko ko je mogao protiv najboljih i neko ko se mučio sa povredama. Sada se u jednom intervjuu dotakao karijere, ali je prokomentarisao i novo čudo tenisa Karlosa Alkarasa.
Karlitos je igrao protiv Đokovića u polufinalu Rolan Garosa i doživeo je poraz. Posle svega se žalio da su ga mučili grčevi i da je to bio razlog poraza.
Del Potro je imao komentar na sve to.
„Alkaras ima 20 godina i žali se na grčeve posle dva seta protiv Đokovića. Ja sam osvojio US Open protiv Federera kada sam imao 20 godina. Nikada nisam imao problem da pobedim najbolje. Moj problem je bio da se izborim sa ručnim zglobom. Najveći protivnik mi je bilo telo. Nisam se plašio da igram protiv najboljih“, rekao je Del Potro.
Generalno je mišljenje da bi Delpo uspeo da ostvari mnogo više u karijeri da ga nisu mučile povrede.
Čak i sada želi da se vrati i odigra neki veliki turnir, ali telo mu šalje drugačije signale.
„Gledam Rolan Garos i nisam presrećan jer želim da igram, ali mi telo kaže drugačije. Imam veliku želju da zaigram na US Openu, da kročim na teren po poslednji put i odigram pošten meč. Ali, telo mi šalje signale koji nisu kompatibilni sa željom. Ako mi telo bude tako govorilo, već da odaberem drugačiji način da završim karijeru, poslušaću. Ali, svakoga dana se budim sa željom da ispunim sebi želju i zaigram na US Openu“, rekao je Delpo.
Istakao je i da se nikada nije plašio da igra protiv Novaka Đokovića, Rafaela Nadala ili Rodžera Federera.
„Znao sam da imam oružje koje oni nemaju: moju snažnu igru, jačinu udarca. Oni to nisu imali. Zato sam ih pobeđivao“, rekao je Del Potro.
Del Potro je sedam puta pobedio Federera (18 puta poražen), šest puta je pobedio Nadala (11 puta poražen) i četiri puta je pobedio Novaka (16 puta je poražen).
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala