- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Mesi progovorio o „problemima u raju“, pa zabrinuo javnost

© AP Photo / Ariel SchalitLeo Mesi
Leo Mesi - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2023
Pratite nas
Leo Mesi, jedan od najboljih fudbalera u istoriji, oglasio se prvi put o razlogu zbog kojeg je napustio Pari Sen Žermen. Argentinac se nije odlučio za nepristojnu ponudu prebogatih Arapa, već je odlučio da karijeru okonča u američkoj MLS ligi u dresu Majamija.
Fudbalska javnost očekivala je da će Leo Mesi krenuti putem Kristijana Ronalda i Karima Benzeme, drugi su navijali za srećan kraj i povratak u Barselonu, ali se ništa od toga nije dogodilo. Izbor je pao na Inter Majami, koji je u vlasništvu Dejvida Bekama.
Mesi je otišao na odmor s porodicom, a u razgovoru za "BeIN Sports" je poručio da je u fudbalu ostvario apsolutno sve.
„Nemam više šta da ostvarim, sve sam postigao“, rekao je Mesi i zabrinuo javnost, s obzirom na to da je poručio da praktično više nema motiva i da je penzija na vidiku.
„Najvažniji cilj je ostvaren, a to je titula prvaka sveta sa Argentinom. To je bilo nešto izuzetno. Nikada nisam razmišljao o individualnim nagradama. Ostvariti ciljeve s Argentinom i postići sve to na individualnom planu, za mene je to blizu izvanredne karijere“, konstatovao je Mesi.
Dve godine je magični Argentinac proveo u dresu „pariskih svetaca“, da bi usledio rastanak o kom je prvi put pričao Mesi.
„Početak je bio divan, sve je bilo kako treba. Ali, onda su pojedini navijači Pari Sen Žermena počeli da tretiraju drugačije. Mislim da me većina i dalje poštuje kao na početku, ali došlo je do sukoba s tom jednom grupom navijača, što mi nije bila namera. Dogodilo mi se isto što se dogodilo Nejmaru i Mbapeu. Poneću sa sobom lepe uspomene od ljudi koji me pooštuju kako sam poštovao i ja njih kada sam došao, dodao je Mesi.
Kada je bilo poznato da će napustiti Pariz zbog "problema u raju", odmah su se javili Arapi, odnosno Al Hilal iz Saudijske Arabije koji nije žalio stotine miliona.
Umesto toga, Leo Mesi je doneo odluku da se preseli sa suprugom Antonelom Rokuco i trojicom sinova u Majami, gde je dobio fantastične uslove, a plata nije igrala ključnu ulogu.
Bivši as Barselone dogovorio je s vlasnikom Dejvidom Bekamom da ima ozbiljan procenat od prihoda prodatih dresova s njegovim imenom, kao i da po isteku ugovora ima opciju da otkupi vlasnički udeo u Inter Majamiju.
Frančesko Toti - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2023
SPORT
Toti bi dao „desetku“ Argentincu – ako ispuni jedan važan uslov
Barak Bahar - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2023
SPORT
Kako će izgledati „nova“ Zvezda?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala