- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Vidovdanske svečanosti - praznik kulture u Andrićgradu

© Sputnik / Radoje PantovićAndrićgrad
Andrićgrad - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2023
Pratite nas
Andrićev institut ove godine proslavlja deceniju svog postojanja i tim povodom će 28. juna u Andrićgradu biti upriličene Vidovdanske svečanosti.
Vidovdanske svečanosti počeće dodelom „Velike nagrade Ivo Andrić” italijanskom piscu Sandru Veroneziju za životno delo i Enesu Haliloviću za zbirkupesama „Sekvoja“.
Posebnu notu ceremoniji daće nastup Gradskog ženskog hora „Barili” iz Požarevca, jednog od najznačajnijih srpskih muzičkih kolektiva.
Biće otvorena i izložba Milene Pavlović Barili „Ovaj svet samo je sanak lep” koja se organizuje u saradnji sa Fondacijom Milenin dom – Galerija Milene Pavlović Barili iz Požarevca.
Postavka osvetljava umetničku dušu našeg naroda i predstavlja emocionalni pejzaž našeg nasljeđa, navedeno je u najavi Vidovdanskih svečanosti.
Vidovdanske svečanosti će, prema rečima organizatora, svojim programom predstaviti bogatstvo srpske kulture i tradicije.
Sekvoja (2022) Enesa Halilovića - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2023
KULTURA
Dobitnici Velike nagrade Ivo Andrić — Enes Halilović i Sandro Veronezi /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala