- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Pjongjang izrazio podršku Moskvi

© Sputnik / Mariя Frolova / Uđi u bazu fotografijaCentralni trg Kim Il Sunga u Pjongjangu
Centralni trg Kim Il Sunga u Pjongjangu - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2023
Pratite nas
oamenik ministra inostranih poslova Severne Koreje Im Džong Il, koji se sastao s ruskim ambasadorom u Pjongjangu Aleksandrom Macegorom, uputio je podršku Moskvi u vezi s događajima koji su se odigrali 24. juna.
Tokom razgovora zamenik ministra je rekao da će Severna Koreja „pružiti moćnu podršku svakom izboru i odluci rukovodstva Rusije“, prenela je Centralna telegrafska agencija Severn Koreje.
Tokom noći 24. juna u Rostovu na Donu snage „Vagnera“ zauzele su štab Južnog vojnog okruga, nakon izjave Evgenija Prigožina da je ruska avijacija izvela napade na kampove te vojne grupe. Ministarstvo odbrane Rusije i Federalna služba bezbednosti Rusije su te navode demantovali.
Predsednik Rusije Vladimir Putin je dejstva „vagnerovaca“ nazvao zločinačkom avanturom, a protiv Prigožina je pokrenut krivični postupak zbog organizovanja oružane pobune.
Kasnije je pres-služba predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka saopštila da je on pregovarao s Prigožinom, koji je prihvatio njegov predlog da obustavi kretanje „Vagnera“ na teritoriji Rusije.
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je u subotu uveče saopštio da će Prigožin otputovati u Belorusiju, a da će krivični postupak protiv njega biti obustavljen.
Atmosfera u Pekingu pred kongres Komunističke partije Kine - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2023
RUSIJA
Kina podržala napore ruskog rukovodstva za stabilizaciju situacije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala