- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kina podržala napore ruskog rukovodstva za stabilizaciju situacije

© Sputnik / Anna Ratkoglo / Uđi u bazu fotografijaAtmosfera u Pekingu pred kongres Komunističke partije Kine
Atmosfera u Pekingu pred kongres Komunističke partije Kine - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2023
Pratite nas
Peking je izrazio podršku merama ruskog rukovodstva za stabilizaciju unutrašnje situacije u vezi sa događajima od pobunom jedinica grupe "Vagner", navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije.
„Kineska strana je izrazila podršku naporima rukovodstva Ruske Federacije da stabilizuje situaciju u zemlji u vezi sa događajima od 24. juna i potvrdila svoj interes za jačanje kohezije i dalji prosperitet Rusije“, navodi se u saopštenju, objavljenom nakon sastanka zamenika ministra spoljnih poslova Rusije Andreja Rudenka i ministra spoljnih poslova Kine Ćin Ganga u Pekingu.
Na dnevnom redu konsultacija na nivou zamenika ministara bila su pitanja koja se tiču realizacije zadataka za sveobuhvatno unapređenje bilateralne saradnje koje su postavili predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Kine Si Đinping tokom državne posete kineskog lidera Rusiji 20-22 marta. Razgovarano je i o toku implementacije dogovora koje su šefovi vlada postigli tokom zvanične posete ruskog premijera Mihaila Mišustina Kini 23-24. maja.
Strane su visoko ocenile trenutno stanje rusko-kineskih odnosa i potvrdile svoju spremnost da zajedno rade na njihovom doslednom jačanju.
Situacija u Rostovu na Donu - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2023
RUSIJA
Dan posle pobune u Rusiji: Sve se vraća u normalu, počinje ukidanje svih ograničenja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala