- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Patrušev: Pentagon možda radi na stvaranju ‘rasno orijentisanih’ sojeva virusa

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaSekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev
Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2023
Pratite nas
Biološki programi Pentagona mogli bi da budu usmereni na stvaranje opasnih ‘rasno orijentisanih’ sojeva virusa, upozorio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

„Posebnu zabrinutost izazivaju biološki programi koje vodi Pentagon na teritoriji regiona. Iskustvo Ukrajine pokazuje da da oni svi imaju dvostruku namenu i da mogu biti usmereni i na stvaranje ‘rasno orijentisanih’ sojeva virusa“, rekao je Patrušev na sednici sekretara Saveta bezbednosti u formatu „Centralna Azija i Rusija“ koja se održava u Alma Ati.

Ruska strana smatra da je sa zemljama Centralne Azije neophodno intenzivirati izgradnju bioloških laboratorija, kao i otvorenu razmenu informacija o saradnji sa trećim zemljama.

Kolektivni Zapad ide Hitlerovim putem

Patrušev je rekao i da kolektivni Zapad ponavlja put Adolfa Hitlera.
"Danas kolektivni Zapad, obnovivši nacističku ideologiju, ponavlja Hitlerov put nastojeći da uništi i rasparča Rusiju i da jednom za svagda liši samostalnosti bivše republike SSSR", rekao je on.

Patrušev otkrio dugoročni cilj Zapada u Centralnoj Aziji

Patrušev je takođe istakao da u svom neobjavljenom ratu protiv Rusije, SAD i druge zapadne zemlje koriste ne samo Ukrajinu.
„Oni vrše nezapamćen pritisak na države Centralne Azije u pokušaju da dođe do njihovog prekida odnosa sa Rusijom i raspada integracionih saveza ODKB, ZND i Evroazijske ekonomske unije“, rekao je on.
Patrušev je istakao da je dugoročni cilj zapadnjaka da na prostoru Evroazije stvore „užareno područje“ sa međusobno konfrontiranim državama koje teže da pretvore u svoje kolonijalne vazale i marionete.
Rusija redovno deli sa centralnoazijskim zemljama podatke o destruktivnom uticaju Anglosaksonaca u ovom pravcu.
Zvaničnik je poručio da je obezbeđenje dobrosusedskih odnosa sa centralnoazijskim zemljama jedan od bezuslovnih prioriteta Moskve.
Član jedinice američke vojske ispred znaka Pentagona - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2023
RUSIJA
Rusija: Pentagon ima pristup potencijalnim agensima biološkog oružja širom sveta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala