- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpski sin se vratio korenima: „Ponosan sam“

© Foto : Printscreen/Youtube/Crvena zvezda TVMarko Stamenić Zvezda
Marko Stamenić Zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2023
Pratite nas
Crvena zvezda nastavlja iz dana u dan da promoviše nove fudbalere, a reprezentativac Novog Zelanda Marko Stamenić sa kojim je još zimus dogovorena saradnja, sada je dočekao promociju na Marakani.
Markov otac je rođen i odrastao je u Novom Sadu, te on poseduje srpski pasoš što Zvezdi olakšava posao da ne troši mesto na stranca, već će on u Superligi biti registrovan kao bonus.
Prvi se medijima na stadionu „Rajko Mitić“ obratio srpostski direktor Mitar Mrkela koji je izrazio zadovoljstvo zbog transfera bivšeg univerzalca Kopenhagena, koji je prošle sezone osetio šta znači igranje u Ligi šampiona. Takođe, Zvezda je s još nekoliko evropskih klubova vodila i dobila bitku oko potpisa talentovanog i stamenog Stamenića.
„Marko je jš zimus potpisao, a ovog leta je stekao pravo igranja za Zvezdu. Mlad igrač, reprezentativac Novog Zelanda koji ima iskustvo igranja na međunarodnoj sceni, što potvrđuju četiri meča odigrana u Ligi šampiona. Ima i srpski pasoš, u Superligi će biti bonus igrač. Može da odgovori zahtevima na više pozicija kada je sredina terena u pitanju, čak može da igra i na poziciji štopera što je igrao u Kopenhagenu. Potpisao je ugovor na četiri godine“, poručio je Mrkela.
Stamenić ima samo 21 godinu i predstavlja zalog za Zvezdinu budućnost, aktuelni šampion Srbije i osvajač duple krune ima velike ambicije naredne sezone gde će biti direktan učesnike grupne faze Lige šampiona.
„Srećan sam što sam ovde, moje prve impresije su fantastične. Veliki komenat za mene i moju porodicu, svi smo ponosni što sam došao u Crvenu zvezdu. Moj otac je iz Srbije, uživam što sam ovde. Otac mi je rođen i odrastao je u Novom Sadu. Posle se preselio na Novi Zeland, proveo je lepih 18 godina i tamo je upoznao moju majku, i kasnije su dobili mene. Usledila je selidba u Evropu, tri godine sam proveo u Danskoj u Kopenhagenu i sada sam u Zvezdi. Radujem se što ću imati priliku da upoznam kulturu zemlje u kojoj je rođen i odrastao je moj otac“, poručio je Stamenić, koji se obavezao na četvorogodišnju vernost crveno-belima.
Ne beži Stamenić od odgovornosti i pritiska, svestan je da će tim koji dominira srpskim fudbalom i želi da napravim iskorak na evropskoj sceni imati visoka očekivanja od njega.
„Odlično razumem ulogu i jasan mi je svaki zadatak. Moram uvek da budem na raspolaganju, na svakoj poziciji, bili to napadač, vezni ili štoper. Najbolje se osećam na sredini terena ili kao štoper. Očekujem da ću napredovati iz godine u godinu, i videćemo gde će me to odvesti“, poručio je bivši član danskog Kopenhagena.
Nema Stamenić strah od toga ko bi mogao da zapadne Zvezdi u Ligi šampiona.
„Nisam preterano razmišljao o tome protiv koga ćemo igrati. Zvezda je veliki klub, kao ekipa gledamo sebe i naše ciljeve u Ligi šampiona. U svakom meču ćemo ići na pobedu, a plus je ukoliko se sastanemo sa nekim od najvećih klubova. Zaista sam uzbuđen što ću ponovo igrati u Ligi šampiona“, zaključio je reprezentativac Novog Zelanda, koji je do sada odigrao 14 utakmica za nacionalni tim.
Podsetimo, pre promocije Marka Stamenića Zvezda je na čelu sa novim trenerom Izraelcem Barakom Baharom već dovela Žana Filipa Krasoa iz grancuskog Sent Etjena, golmana Omrija Glazera iz Izraela, kao i Edmunda Ada koji je stigao iz subotičkog Spartaka.
S druge strane, Ljutice Bogdana napustili su Milan Borjan koji je otišao na pozajmicu u Slovan Bratislavu, Aleksandar Pešić je potpisao za Ferencvaroš, a Veljko Nikolić se preselio na Kipar, gde će braniti boje Arisa iz Limasola.
Selektor reprezentacije Srbije  Mladen Krstajić - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2023
SPORT
„Spaček“ je slab alibi za potres u Sarajevu – da li je vreme za „najvećeg Bugarina“ među Srbima?
Reprezentacija Rusija - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2023
SPORT
Gde su i šta rade heroji Rusije iz 2008?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala