- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Spaček“ je slab alibi za potres u Sarajevu – da li je vreme za „najvećeg Bugarina“ među Srbima?

© Sputnik / Aleksandr Podgorčuk / Uđi u bazu fotografijaSelektor reprezentacije Srbije Mladen Krstajić
Selektor reprezentacije Srbije  Mladen Krstajić - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2023
Pratite nas
Fudbalski savez Bosne i Hercegovine otpustio je selektora Faruka Hadžibegića zbog katastrofalnih rezultata na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a kap koja je prelila čašu bio je šokantan poraz na svom terenu od Luksemburga 2:0.
Bio je to treći uzastopni meč kako „zmajevi“, čiji napad predvodi prekaljeni centarfor Edin Džeko, nisu postigli gol. Nanizali su se tri poraza i BiH jse srozala na četvrto mesto posle četiri odigrana kola sa samo jednom pobedom, i to na premijer protiv Islanda kada je bilo ubedljivih 3:0.
Posle toga Bosancima na čelu sa Farukom kola su krenula nizbrdo i bilo je jasno da će FS BiH posle blamaže i poraza od Luksemburga uručiti otkaz nekadašnjem legendardnom fudbalu, za čijeg naslednika su mediji pominjali Mladena Krstajića koji vodi Bugare.
Iako su bugarski mediji pred mečeve sa Srbijom i Litvanijom pisali da je Krstajić praktično pred smenom i da ima ultimatuom da pobedi Litvance, posle toga je ostao na mestu selektora i niko više ne pominje da bi Mladen mogao da dobije „kartu u jednom pravcu“.
On je žestoko reagovao na mnoge kritike i sebe je proglasio većim Bugarinom od pojedinaca koji ga kritikuju.
Mladen Krstajić  - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2023
SPORT
Krstajić poslao poruku „gospodi“ koja ga smenjuje: „Veći sam Bugarin od vas“
Čak su se i oglasili iz Fudbalskog saveza Bugarske, poručivši da je fikcija žute štampe da bi Krstajić mogao da sedne na upražnjenu klupu Bosne i Hercegovine.
S druge strane, mediji u Bosni konstatovali su da je Hadžibegićevo vreme prošlo i da nije uspeo da donese dobre stvari u igru 'zmajeva“ koji su izgledali užasno na prethodna tri meča u kojima su nanizali poraze od Luksemburga, Portugalije i Slovačke.
Bosanci zameraju Hadžibegiću na nepromišljenim izjavama i pristupu koji je imao kada se okupi nacionalni tim.
„Nadam se da ste videli da smo imali prilike na svim tim mečevima da damo golove. Videli ste kakve golove primamo. Iskreno ne znam. Šta treba da menjamo Džeka ili Demirovića koji su promašili šanse o kojima pričam? Bilo bi daleko gore da nismo kreirali nikakve šanse. Bilo bi sve drugačije da smo postigli golove, uzimam na sebe odgovornost za rezultate. Samo pogledajte da li imamo igrača koji igra 90 minuta u klubu. To je jedino Džeko. Nama je problem ritma i to stalno govorim. Nemojte da živimo od rezultata do rezultata. Ako hoćemo da napredujemo moramo da budemo negde lucidniji i logičniji u analizama. Ne mogu ni ja pobediti u Formuli 1 sa Spačekom“, poručio je bez ustezanja Faruk Hadžibegić posle blamaže od Luksemburga na Bilinom polju.
Reprezentacija Rusija - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2023
SPORT
Gde su i šta rade heroji Rusije iz 2008?
Njukasl - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2023
SPORT
„Fudbal više ne postoji“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala